»

RIAA terja zaprtje LimeWira

CNet - Ameriška organizacija RIAA, ki ščiti pravice glasbenikov in založnikov, je na zvezno sodišče v New Yorku naslovila zahtevo po zaprtju storitve LimeWire. Njeni odvetniki so v zahtevi sodišču zapisali, da z vsakim dnem obratovanja LimeWire nastaja škoda za tožnike, ki je ne morejo povrniti niti denarne odškodnine. Razsežnosti kršitev avtorskih pravic, ki jih povzroča LimeWire, so nepojmljive, dodajajo.

Sodnica Kimba Wood je prejšnji mesec v nagli sodbi (angl. summary judgment) odločila, da Lime Group, mati LimeWira, in ustanovitelj Mark Gorton...

24 komentarjev

Oracle odpušča Sunovce

ComputerWorld - Oracle po prevzemu Suna nadaljuje z odpuščanjem nekaterih zaposlenih v pisarnah v Evropi in Aziji, so zapisali v petkovem poročilu. Med rezervacije za stroške iz prevzema so za letošnje koledarske leto razporedili dodatnih 825 milijonov dolarjev, od česar bo 550 do 650 milijonov dolarjev namenjenih za odpravnine. Koliko zaposlenih bodo odpustili, Oraclova tiskovna predstavnica ni želela povedati, je pa potrdila, da so jih začeli obveščati 28. maja.

Sun je začel odpuščati že pred Oraclovim prevzemom, tako da Oraclovo nadaljevanje te politike ni presenetljivo. Analitiki ocenjujejo, da naj bi se Oracle znebil kar polovico zaposlenih pri Sunu, da bo oddelek ponovno dobičkonosen. Oraclov izvršni direktor Larry Ellison je te trditve januarja zavrnil z besedami, da so zelo neodgovorne, in dodal, da bodo dejansko zaposlili 2000 novih ljudi. Ni videti.

Preostanek rezervacij za stroške prevzema odpade na stroške zaradi obratov in pisarn (115 milijonov dolarjev) in stroške prekinitev pogodb...

6 komentarjev

Zaključil se je Computex 2010

Heise - Včeraj se je na Tajvanu zaključil že 30. računalniški sejem Computex 2010, katerega majcen del smo vam predstavili tudi na naših staneh, dočim obširnejše fotoreportaže in članke najdete na tujem spletu. Moses Yen je včeraj uradno sklenil dogodek, pri čemer natančnih številk še ni dal. Čez palec so število obiskovalec ocenili na 120.000, od katerih naj bi bila približno četrtina tujcev, kar je dober odstotek več kot lani. Ker so bile vstopnice opremljene s čipi RFID, ki so jih brali na vhodu in izhodu vsake hale ter celo na tekočih stopnic v halah, imamo letos na voljo kopico zanimivih statistik. Med drugim so ugotovili, da se je povprečen obiskovalec na sejmišču zadržal dlje kot lani.

Med najbolj zastopanimi deželami na...

0 komentarjev

Windows 7 najpopularnejši na Steamu

Razdelitev uporabnikov po posameznih različicah Windows

vir: Ars Technica
Ars Technica - Potrditev, da je Microsoftov najnovejši operacijski sistem za namizne računalnike, Windows 7, v javnosti zelo priljubljen, ni videti ne konca ne kraja. Po Windows Vista, katere relativna nepriljubljenost je povzročila tudi izredno počasno širjenje DirectX 10, je tako Windows 7 prava zamenjava za Windows XP. To kažejo tudi uporabniški deleži z Valveovega servisa Steam, ki omogoča nakup, prenos in namestitev iger iz udobja stola za računalnikom.

Windows 7 je v mesecu maju uporabljalo skupno 35,9% uporabnikov sistemov Windows, oz. 24,8% 64-bitno, 11,1% pa 32-bitno različico. Windows 7 je tako edina različica izmed treh, kjer ima znotraj verzije večinski delež 64-bitna različica. V primeru...

52 komentarjev