»

Iskanje čim tišjega ohišja

OC Prices - Na OcPrices.com so stestirali ohišje, namenjeno vsem, ki vas moti hrup delujočega računalnika. Ohišje, ki ga izdeluje Noise Control, se imenuje 'whisper box' in naj bi zaustavilo kar 90% hrupa, ki ga povzroča računalnik. Vsekakor stvarca, vredna razmisleka za vse, ki vas moti hrup abaka, vendar se vam ne da ukvarjat z 101 improvizacijo preprečevanja hrupa, ki v veliki večini primerov nima želenega učinka... Test se nahaja tukaj.

0 komentarjev

Thermaltake in ohišja

Thermaltake - Začelo se je z hladilniki, nadaljevalo pri nosilcih za diske v kombinaciji s temperaturnim senzorjem, preživeli smo Thermaltakeove Bluetooth vmesnike za osebne računalnike (katerega test pričakujte na Slo-Techu v roku enega tedna), sedaj pa TTjevci napadajo še z ohišji. No, naredili jih niso oni, saj je zadeva predelan Chieftecov model (kar ni presenečenje [:D]) z manjšimi popravki. Kaj novega prinaša? Na sprednjo stranico boste po novem lahko priklapljali FireWire ter USB naprave, upravljali s hitrostjo ventilatorjev ter na LCD zaslončku gledali temperaturo vitalnih delov računalnika. Juhu, mi ljubimo tovarniško modificiranje [:D]!

4 komentarji

Danger Denov Maze 3

Hardware Pub - Danger Denovi bloki so v skupnosti navijalcev ter modifikatorjev zaradi svoje kakovosti znani po vsem svetu. Sicer se po mojem mnenju nikakor ne bi mogli primerjati s tehnološkim čudežem v inkarnaciji Boeingovih in Morphlingovih vodnih blokov, ampak pustimo moje subjektivno mnenje [:D]. Hardware Pub je med seboj primerjal Danger Denov Maze 2 ter Maze 3 ter ugotovil to, da je Maze 3, po pričakovanjih, res boljši od svojega starejšega brata. Klik!

2 komentarja

Utišanje računala

Monster Hardware - Na Monster Hardware so se tokrat vprašali, kako za čimmanj cene zgledno utišati računalnik. Pred časom smo že videli, kako so nadobudneži nameščali preproge v notranjo stran leve stranice, kar je (gledano s subjektivne strani poslušatelja) izjemno utišalo računalnik. Tukaj so se zadeve lotili iz podobne stvari ter levo stranico Chiefteca (prav sem imel - čisto vsi si jih že lastijo) nalepil snov, ki naj bi absorbirala valovanje. To je kombiniral še s sprejem, ki ima isto funkcijo - ter bil z rezultatom zadovoljen. Žal pa za objektivno izmero rezultata pri roki ni imel decibelmetra, tako da avtorju lahko verjamemo le na besedo. Klik!

1 komentar

Nova luknja v IE

SMH - Današnji hrošč, drage dame in gospodje, je tudi pravi mali izvirnež, saj človeku z zlobnimi nameni ter znanjem računalništva omogoči, da uporabniku namesti praktično katerikoli program, vse kar mora uporabnik narediti je pa to, da klikne na stran starega protokola Gopher (obstajal pred HTTP in ni omogočal slikic ter ostale večpredstavne vsebine poleg ASCII arta [:D]), ki vsebuje določen skupek kode. Tako bi lahko zlonamernež dobil popoln nadzor nad našim mlinčkom brez da bi mi sploh posumili v karkoli. Microsoft za zdaj še nima popravka, navkljub dejstvu, da je bil hrošč prijavljen že pred tremi tedni, po besedah Microsofta pa še raziskujejo vzroke. Klik!

5 komentarjev

ATIjev R300

X-Bit Labs - O tej temi je bilo povedanega že dosti, ampak kar nekakšno pravilo je, da se morajo Xbitovci oglasiti enkrat na vsake toliko časa ter vzburiti javnost z interpretacijami izjav za javnost velikih podjetij. Tudi v današnji objavi si lahko preberemo, kakšna pošast točno kani biti ATIjev R300. Sestavljen bo iz, pozor, 107 milijonov tranzistorjev, imel osem cevovodov z možnostjo obdelave dveh tekstur na cevovod. Uporabljal bo 256-bitni DDR pomnilnik ter HyperZ III tehnologijo. Imel bo popolno podporo prihajajočemu DirectX 9, ter AGP 8x, če bo specifikacija do takrat že znana. Cena bo znašala okoli 400 dolarjev, tisti, ki se pa že bojite za težko prislužene solde, pa vedite, da bo polni sledila še okrnjena različica, temelječa na istem procesorju. Aja, ATI trdi, da bo nVidio pustil kakšnih pet mesecev zadaj. Slin!

3 komentarji

Western Digitalov osemmegabajtnež

EXHardware - Ti diski so poželi pravo malo slavo, saj vsebujejo kar osem megabajtov predpomnilnika, kar je štirikrat več od tega, česar smo vajeni pri IDE diskih za splošno potrošnjo. Ugotovljeno je bilo, da zaradi velike količine predpomnilnika ta "Special Edition" serija pri nekaterih operacijah uspešno konkurira tudi najhitrejšim in najdražjim SCSI diskom. No, entuziazem se za omejeno serijo še ni pomiril, saj so na EX Hardware nad tem diskom popolnoma navdušeni. Veselo na branje!

1 komentar

Coolinkovi hladilniki

HiTechMODs.com - Na Tekočih Ninđah (ne sprašujte, ne vem [:D]) so se spravili vpreči dva nova Coolinkova hladilnika ter ju pretestirati. Oba sta prava mala posebneža, saj sta narejena iz bakrenega stičnega dela ter aluminijaste izmenjevalne površine, sta zelo velika, vsakega hladila pa po dva ventilatorja. Izgleda, da je Coolinku uspelo najti razmerje med robustnostjo, lepim izgledom ter ceno. Celoten test si oglejte na tem naslovu.

0 komentarjev

Kocka

HiTechMODs.com - Nekdo na HiTechMODs je izvedel zanimivo pleksi modifikacijo. To je modifikacija, kjer je ohišje sestavljeno iz pleksi stekla [:D]. Ohišje izgleda zelo lepo, predvsem pa so mi všeč zanimivo in natančno izdelana "nadstropja". Zelo obširen članek najdete tukaj, predlagam pa vam, da si vsaj ogledate slikice, ker je škatla res zelo idejna in predvsem dobro izdelana. Klik!

0 komentarjev

Zanimive modifikacije napajalnikov

News.com - Najprej ena modifikacija, ki jo mislim tudi sam v bližnji prihodnosti izvesti. Namesto grdega, sivega in precej neoptimalnega kosa kovine, ki prekriva drobovje napajalnika je nekdo na RadiativeNZ dobesedno preoblekel svoj napajalnik v kovinsko mrežo. Zadeva se mora obnesti dobro, saj sedaj ni več problemov s preslabim pretokom zraka preko pasivnih hladilnikov. Pa še izgleda izjemno lepo. Slikica:
Naslednja zadeva pa je poganjanje vašega PSUja brez glasnega ventilatorja. Sicer članek ni vodič, kako bi lahko odstranili ventilator in dovolj dobro shladili vse skupaj, da ne bi prišlo do pregretja. V bistvu je članek bolj raziskava, različnih načinov pretoka zraka preko hladilnikov v...

3 komentarji

Athlon XP 2500+ že v trgovinah

News.com - Najhitrejši AMDjev mlinček z realno frekvenco 2 GHz je že v trgovinah - seveda ne pri nas. V njem tiktaka 0.13 mikronsko Thoroughbred jedro, novega lastnika pa olajša za kar zajetnih 412 zelencev. Stvar se da dobiti tukaj, vendar ne vem, če dostavljajo v Slovenijo. Hja, bomo morali le počakati, da procesor pride tudi v naše trgovine...

5 komentarjev

Barbie v zaporih?

News.com - "Nasilne računalniške igre" so zelo problematična stvar, saj nas namreč privajajo k sproščanju nasilja, vsled česar se dogajajo pokoli na šolah, v podjetjih, na Slo-Tech Piran Eventu in podobno.

Še bolj kot pri otrocih pa je to problematično pri zapornikih. V avstralskih zaporih so zatorej prepovedali vse naslove; vsakega posebej bo posebna komisija ocenila ter ali odobrila ali zavrnila. Na koncu bojo igrali Barbie Pet Shop... Klik!

8 komentarjev