»

Palomino 2200 potrjen

X-Bit Labs - Novica je potrjena. Kdaj bo izšel, se še ne ve - a izšel bo. AMDjev Athlon XP, temelječ na Palomino jedru. Razen hitrosti je enak šibkejšim bratcem, saj ima 1.75 volta na jedru, je grajen v 0.18 mikronski tehnologiji, delovna frekvenca pa bo 1800 MHz. Po prvih poročilih naj bi bila ta frekvenca tudi zgornja meja Palomino jedra, kar pomeni dvoje - naslednji procesor bo (najverjetneje) že zgrajen v 0.13 mikronski tehnologiji, kot drugo pa bo zadeva neprijazna navijanju. Ah ja, čakanje bo še dolgo :D.

0 komentarjev

Festival računalništva

Slo-Tech - Ravno sedaj sem prišel iz osmega festivala računalništva, kjer sem tekmoval v drugi skupini med srednješolci. Primož je, kot naš ponos in sreča, tekmoval v najtežji, tretji skupini. Dogodek je bil zanimiv, pozdravit nas je pa prišel gospod eminenca, minister za informacijsko družbo, g. Pavle Gantar. Rezultate dobimo popoldne, o tej temi se bom pa razpisal še v forumu z nekaj zanimivostvmi :D.

7 komentarjev

TEAC CD-RW 40/12/48

CD Freaks - TEAC se je ponovno postavil po robu konkurenci s svojim najnovejšim dirkačem - 40x zapisovalcem CDR plošč, ki slednje bere celo z 48x hitrostjo. Pečka že v osnovi podpira Easy Write oziroma tako imenovani Mount Rainier standard, CDRW plošče pa piše in briše pri danes standardni 12x hitrosti. Pri CD Freaks so spisali temeljit test, ki vključuje tudi kopiranje zaščitenih plošč ter zapisovanje na 99 minutne nosilce, zelo dober pa je tudi test pri CDRLabs. Obe strani sta Teacu prisodili skoraj čisto desetko.

17 komentarjev