»

Apple izdal SDK za iPhone

AOL AIM

vir: MacRumors.com
MacRumors.com - Po dolgotrajnem čakanju je Apple danes končno predstavil svoj Software Development Kit vsem razvijalcem, ki se še niso lotili razvoja aplikacij za iPhone na nekoliko manj od Jabolka požegnan način. Kaj ima torej SDK, ki je izšel več kot pol leta za samo predstavitvijo ponuditi razvijalcem, ki so potrpežljivo čakali?

Za začetek, nekoliko razočaranja - vse spodaj opisane novosti bodo na voljo šele z drugo različico popravkov, ki bo izšla junija - torej skoraj eno leto od splavitve iPhone-a.

Če pa nadaljujem na nekoliko bolj vesele stvari - SDK daje vsem razvijalcem dostop do popolnoma enakih knjižic in funkcionalnosti kot je imel pri razvoju aplikacij Apple sam. Sam SDK je razdeljen na štiri sekcije (Cocoa Touch, Media,...

23 komentarjev

Informacijski pooblaščenec vložil zahtevo za oceno ustavnosti Zakona o SOVI

Slo-Tech - Pred dvema dnevoma je Informacijski pooblaščenec vložil zahtevo za oceno ustavnosti Zakona o Slovenski obveščevalno - varnostni agenciji (ZSOVA).

Vloga je bila vložena na podlagi inšpekcijskega nadzora, ki ga je pooblaščenec opravil na SOVI. V okviru nadzora je bilo ugotovljeno, da SOVA izvaja nadzor mednarodnih sistemov zvez tako, da direktor SOVE odobri nadzor nad konkretno telefonsko številko, SOVA pa v svojih bazah podatkov vodi tudi imena in priimke nadzorovanih oseb (torej osebne podatke). Hkrati je pooblaščenec ugotovil, da se ukrep izvaja na ozemlju Slovenije, s strani uradnih oseb Republike Slovenije in na komunikacijah, ki fizično potekajo preko Slovenije. Poleg tega ukrepi tudi niso časovno omejeni. Z drugimi besedami - nadzor mednarodnih sistemov zvez SOVA izvaja na mednarodnih telekomunikacijskih vodih, ki potekajo preko Slovenije.

Spremljanje mednarodnih sistemov zvez po 21. členu Zakona o SOVI je po mnenju Informacijskega pooblaščenca v neskladju s 37. členom...

13 komentarjev

Yahoo si prizadeva odložiti prevzem

Yahoo je ponudbo Microsofta označil za podcenjeno

vir: BBC
BBC - Yahoo je podaljšal rok za imenovanje uprave, da bi pridobil čas za iskanje drugih možnosti, s katerimi bi se izognil Microsoftovemu prevzemu.
Takoj zatem, ko je Yahoo zavrnil ponudbo v vrednosti 44.6 milijard ameriških dolarjev, so pri Microsoftu najeli posebno skupino pravnih strokovnjakov in s tem nakazali, da bodo morda poskusili odstaviti Yahoojevo upravo


Pri Yahooju so izjavili, da je sicer možno, da bo Microsoft upravo imenoval, a jim je podaljšanje roka - s prvotnega 14. marca na nedoločen čas - omogočilo iskanje "strateških alternativ".

Po informacijah neimenovanega vira, ki se je zaupal poročevalcu New York Posta, naj bi Microsoft spremenil prvotno ponudbo za posel. Ta je...

5 komentarjev

FreeBSD 7.0 hitrejši od Linux-a v SMP

Slashdot - Novi FreeBSD 7.0 ima izboljšano podporo za SMP, kar naj bi v praksi pomenilo, da je po benchmark testih 15% hitrejši od zadnjega Linux kernel-a na 8 procesorjih, pri poganjanju PostgreSQL in MySQL. Čeprav benchmark testi niso točen pokazatelj dejanske hitrosti, lahko vseeno predpostavimo, da bo FreeBSD ponovno postal resen tekmec v boju za mesto hitrostnega prvaka. Pripadniki Linux tabora pa LWN pravijo, da ima zadnji kernel vklopljen Completely Fair Scheduler namesto Deadline Scheduler, kar naj bi negativno delovalo na hitrost Linux kernela.Vir

5 komentarjev

Google omogočil sinhronizacijo Google Koledarja z Outlookovim

vir: Google
Google - Na Google Koledar "Kaj je novega strani" strani so sporočili, da so omogočili novo storitev, s katero bo možno sinhronizirati Googleov Koledar s tistim, ki ga ponuja Microsoft Outlook.
Poudarjajo, da lahko na ta način preverjate svoje "rokovnike" kakorkoli in kjerkoli.
Outlookov koledar lahko tako na poti dopolnjujete in urejate z vašim Google Koledarjem. Kadar niste povezani v svetovni splet, pa lahko z Outlookom prebirate dogodke Googleovega Koledarja.

8 komentarjev

Acid3 test brskalnikov spet dal misliti razvijalcem

Web Standards Project - Organizacija Web Standards Project, ki se trudi za merila, ki bi poenotila in pocenila razvoj spletnih strani, je predstavila rezultate testa različnih spletnih brskalnikov Acid3.
Na svoji spletni strani so zapisali, da so minila tri leta, odkar so izdelovalcem brskalnikov dejali, da bi jih radi videli nasmejane, zdaj pa bi jih raje prijeli za roko in potolažili. Čeprav je Acid3 test osnovan na 4 leta starih standardih, ga ni uspešno opravil niti eden od trenutnih brskalnikov, ki so prisotni na trgu. Takšni naj bi bili pričakovani rezultati testa:Da opravi test, mora brskalnik uporabljati privzete nastavitve, animacija mora biti gladka, točkovanje pa se mora zaključiti z vrednostjo 100/100. Zadnja stran mora...

38 komentarjev