»

UnXis bi kupil del SCO-ja

Heise - Zloglasni SCO, ki ga poznamo predvsem po nešteto patentnih tožbah ter dolgi in neuspešni bitki z Novellom za Linux, bo dobil novega lastnika. SCO je bil lani vložil zahtevo za začetek postopka po poglavju 11 ameriške stečajne zakonodaje, ki vsebinsko ustreza naši prisilni poravnavi. Lani septembra je SCO napovedal, da bodo odprodali svojo poslovno divizijo UNIX, s čimer bi dobili dovolj denarja, da jim ne bi bilo treba v stečaj. Če bo sodišče 16. februarja potrdilo prevzem, bo nov lastnik SCO-jevega dela za Unix postal UnXis Inc, medtem ko SCO Group ostala praktično z nekaj tožbami proti IBM-u in Red Hatu ter brez vira izdelkov ali virov prihodkov.

Podatki o transakciji so nenavadno skopi. SCO-jev podpredsednik prodaje Hans Bayer je v elektronskem...

0 komentarjev

Debian 6.0 izšel

Slo-Tech - Danes, dve leti po izidu prejšnje, je izšla nova verzija Linuxove distribucije Debian 6.0 s kodnim imenom Squeeze. Poleg že znanega Debian GNU/Linuxa je sedaj izšla tudi tehnološka predogledna verzija (technical preview) Debian GNU/kFreeBSD, ki ni osnovana na Linuxu ampak BSD-ju. Problematične datoteke s firmwari, ki niso proste, so iz glavnega arhiva umaknjene v neprosto verzijo, tako da je sedaj moč namestiti resnično prost Debian.

Debian 6.0 ima okolja KDE Plasma Desktop in Applications, GNOME, Xfce in LXDE. Podpira devet arhitektur (i386, amd64, powerpc, sparc, mips, mipsel, ia64, s390 in armel).

Glavne izboljšave so izboljšan način zaganjanja za nižji zagonski čas, nove verzije...

46 komentarjev