»

Za napačno parkiranje dobite še virus

The Register - Da nepridipravom nikoli ne zmanjka kreativnih idej, kako nepazljive ali neuke uporabnike spleta pretentati v namestitev kakšnega virusa ali drugega škodljivega programja (malware), kaže domiselna akcija iz Grand Forksa v Severni Dakoti. Prvi del napada se je namreč zgodil v resničnem življenju, ko so za brisalce avtomobilov zataknili letake, na katerih je pisalo, da niso parkirali v skladu z uveljavljenimi normami, zato naj vozniki pogledajo slike na nekem spletnem naslovu.

Kdor se je res odpravil na omenjeno stran, ga je pričakalo obvestilo, naj si za ogled prenese program PictureSearchToolbar.exe, ki je seveda parazit. Ta je nato v sistem namestil zlobno datoteko DLL, ki jo je registriral kot BHO (Internet Explorer Browser Helper Object). Ta je nato poiskala domeno childhe.com, od koder je prenesla še en DLL in ga priglasila kot nov BHO. Slednji je počakal nekaj časa, nato pa uporabnika obvestil, da računalnik kaže vse znake okužbe z virusom in ponudil prenos lažnega...

25 komentarjev

Intel bo pocenil SSD-je, Transcend pokazal svojega

The inquirer - Intel se je odločil, da nas bo nekoliko razveselil in znižal cene nekaterih SSD-jev. Model X25-M, ki meri 80 GB, bo po novem stal 390 dolarjev namesto 595 dolarjev, medtem ko bo manjši, a hitrejši 32 GB X25-E veljal 415 dolarjev. Njegova stara cena je znašala 695 dolarjev. Pocenila naj bi se tudi večja brata X25-M 160GB in X25-E 64GB, ki trenutno staneta 765 oz. 795 dolarjev, a Intel ni razkril, kolikšna bo nova cena. Počasi, a nezadržno se torej bliža čas, ko bo SSD de facto standard v naših mlinčkih.

Tako misli tudi Transcend, ki je predstavil nov 192 GB 2,5-palčni SSD, ki je malo počasnejši in malo cenejši. Zmogel bo brati s hitrostjo 150 MB/s in pisati z 90 MB/s, zaradi česar njegova priporočena maloprodajna cena znaša 614 dolarjev. Verjetno se ga bo sicer dalo dobiti ceneje, saj je na spletu zaslediti ponudbe tudi po 480 dolarjev.

34 komentarjev

Google Latitude dvignil veliko prahu

ComputerWorld - Google je izdal dopolnitev za svoj Google Maps, ki je dvignila veliko prahu. Gre za dodatek z imenom Google Latitude, ki se namesti na telefon in omogoča spremljanje lokacije posameznika v realnem času. Tematika je seveda občutljiva, saj taki posegi v zasebnost niso mala šala, zato je Google pristopil nadvse pazljivo, a je Latitude vseeno dvignil kar nekaj prahu. Uporabniki mobilnih telefonov imajo tako možnost, da sami vključijo storitev Latitude, s čimer nastavijo, kdo in kdaj lahko spremlja njihov položaj na zemljevidu ter kako natančno (denimo zgolj mesto). Obstaja celo možnost, da uporabnik nastavi fiktivno lokacijo, medtem ko je na drugem koncu sveta. Google še obljublja, da zbranih informacij ne bo hranil in obdeloval.

Za začetek so podprti blackberryji in naprave s Symbianovo programsko opremo ali Windows Mobilom in Androidi. V prihodnosti nameravajo podpreti še iPhone in iTouche. Poleg tega obstaja še odjemalec za PC-je, s katerim bo mogoče spremljati denimo lokacijo...

33 komentarjev