»

Zapisovalnik CIS Technology "Arrgo 52/24/52"

Hardware Zone - CD zapisovalniki so dandanes nekaj povsem običajnega, saj si velika večina gotovo lasti enega izmed njih. Cene enot sicer ostajajo podobno nizke, vendar pa se hitrosti in kvaliteta občutno povečujejo. Trenutno je največja hitrost zapisovanja enaka hitrosti branja - 52x. Enega izmed najnovejših pa so vzeli pod drobnogled pri Hardware Zone. Testirali so enoto podjetja CIS Technology, ki je uporabnikom bolj kot ne neznano. Ugotovili so, da je Arrgo 52x24x52x...

0 komentarjev

MSI GF4 MX440-T8X

Viper's Lair - Serija GeForce MX je že skoraj zamrla, saj so njih procesorji preslabotni in ne zadovoljujejo niti v tem cenovnem razredu. To serijo grafikulj so nekateri označili za popolnoma zgrešeno, saj jo je precej prekašal že GeForce3 Ti. A novo priložnost jim je dala nVidia, saj jim je zamenjala obleko in začela uporabljati AGP 3.0 (8x). Seveda so grafični giganti pograbili po predelanih karticah in jih začeli vključevati v svojo ponudbo. Ena izmed teh kartic je tudi MSI GF4 MX440-T8X, katere posebnost je ta, da ima pasivni hladilnik. Pasivno hlajenje je v bistvu haljenje s hladilnimi rebri in brez ventilatorja, kar ne povzroča hrupa. Ravno zaradi tega je kartica neslišna in bo na tem področju pridobila svoje privržence. A kaj,...

2 komentarja

iLinuxPod

Wired News - Verjetno vas večina pozna Applov prenosni mp3 predvajalnik iPod. Najbrž pa ne veste, da je mala stvarca sposobna poganjati pravi linux.
No, tega verjetno ni vedel niti sam Steve Jobs. Programerju Bernardu Leachu na tej strani pa je uspelo priljubljeni OS spraviti na iPoda. Zaenkrat še ne zna početi nič pametnega, vendar dan ko bo funkcioniral kot pravi PDA in še kaj več verjetno ni daleč.

0 komentarjev

Pentium serija M

Tom's Hardware -

Intel je že pred časom pričel razvijati novo serijo procesorjev, ki bodo primerni za prenosne računalnike. Zaenkrat še ni na voljo množicam, a na Tom's Hardware so dobili ekskluzvno pravico testa in spisali so kar dolg članek o tej novi Intelovi zverini. Na voljo naj bi bila že v letošnjem letu, a po dokaj zasoljeni ceni, saj boste za sistem z 1,6 GHz Pentiuma M odšteli 3000 dolarjev, kar je cenovno ekvivalentno 2,6 GHz Pentiumu 4. Prišli so do zaključka, da je zaenkrat tehnologija še preslabotna, saj se je v benchmarkih odrezala slabše kot trenutni Intelovi procesorji. A ugotovili so, da ima tehnologija svetlo...

9 komentarjev

Recikliraj me nežno

News.com - Računalniški gigant Hewlett-Packard se je odločil za potezo, ki bo tokrat povšeči Zelenim. Odločili so se za odkup starih računalnikov, ki jih uporabniki ne rabijo več in njihovo predelavo oz. reciklažo, tako da bodo povsem neškodljivi za okolje. Kar bo od njih sploh stran vržega, jasno. Uporabniki, ki jim bodo poklonili stare monitorje, računalnike in tiskalnike bodo tako dobili kupon v vrednosti 50 dolarjev za nakup v HP-jevih trgovinah. Če se bodo odločili za online nakup, bodo prejeli bon v vrednosti $60. Oddate lahko tudi ostalo šaro, kot so skenerji in tipkovnice. Zelena novica.

3 komentarji

DVD-ji na kupu

Digit Life - Na Digit Life so nedavno objavili svoj nov test, v katerem si so ogledali trenutno najbolj prodajane DVD-pogone. Tokrat so uč™ vrgli na:
  • Pioneer DVD-117LJ DVD-ROM,
  • Sony DDU1611 DVD-ROM,
  • TEAC DV-516E DVD-ROM in
  • Toshiba SD-M1712 DVD-ROM pogone.
Najbolj so bili zadovoljni s Sonyjevo enoto, takisto dobro pa se je odrezal tudi Pioneerjev izbranec. Pohvaliti velja tudi dejstvo, da so opisali tudi možnost pretvorbe vseh pogonov iz RPC-2 (regijsko zaščiteni) v RPC-1 (odklenjen). Klik!

3 komentarji

Redno lakirajte DVDje in se obranite korozije

SMH - Ne, nismo rumeni tisk, zato tovrstnih strokovnih izjav ne bomo pisali. Je pa v njej delček resnice: DVDji rjavijo.

V raziskavah so namreč ugotovili, da naj bi približno 10 % izdelanih DVDjev imelo napako, ki naj bi bila stiku obeh plasti ploščka. Ker o koroziji inu redukciji ne vem prav veliko (sem pač družboslovec), vam predlagam branje novice.

Zanimive so tudi reakcije podjetij: Rohan Byrnes je temeljito (beri: mikroskop) pregledal zbirko svojih prek 350 ploščkov ter našel 4 problematične enote. Te je z izsledki analiz posredoval distributerjema, ki sta jih menda zamenjala -- nekaterim drugim pa naj bi reklamacijo zavrnili, saj je pretekel rok 90 dni. Klik!

Tip zavarovanja, ki ga želim skleniti: zaščita wareza pred naravnimi dejavniki.

3 komentarji

Ponovno v Matriko

Enter The Matrix - Tokrat interkativno skupaj vašim PC-jem (pa tudi na PS2, XBox in GameCube). Podjetje Shiny Entertainment, znano predvsem po zelo kvalitetni tretjeosebni akcijski igri MDK, nam skupaj z očetoma filma The Matrix -- bratoma Wachowski -- pripravlja igro Enter The Matrix. Da bo spektakel še večji, je izid igre napovedan istega dne (15. Maj 2003), kot bo pričel pohod po kinematografih po sveti nadvse pričakovano nadaljevanje Matrike - The Matrix: Reloaded. Avtorji zatrjujejo, da vam bo brez igranja te igre manjkal kos zgodbe.

Kaj loči to igro od ostalih, ki so bile narejene po filmih? Po besedah ustvarjalcev je to dobro sodelovanje z ustvarjalci filma (ustvarjalci igre so namreč več mesecev...

15 komentarjev