»

Izšlo jedro Linux 3.2

Linux Weekly News - Ta teden je izšla nova verzija Linuxovega jedra, ki nosi že oznako 3.2. Iziti bi bila morala že nekoliko prej, a sta jo avgustovska vdora v strežnike kernel.org in linux.com nekoliko odmaknila, saj je bilo potrebno zagotoviti integriteto. Čakanje se je izplačalo, saj je novosti bistveno več kot po navadi.

Med njimi izstopata podpora za od 4 KB do 1 MB velike bloke v datotečnem sistemu ext4, izboljšano poročanje v napakah v datotečnem sistemu Btrfs, ki sedaj točno opišejo okvarjeni del. Gonilnik za Intelov GPU DRM/KMS sedaj podpira funkcijo RC6 za varčevanje z energijo, kar bo podaljšalo avtonomijo prenosnikov.

Izboljšani upravljalnik procesov razdeljuje pasovno širino procesorja pravičneje med vse delujoče procese (določiti je mogoče najvišjo mejo porabe za...

15 komentarjev

Ukraden del izvorne kode za Symantecova programa, nevarnosti ni

SecurityWeek - Hekerji, ki so po lastnih navedbah združujejo v skupini Dharmaraja, so na Pastebinu objavili (vnos je medtem že izbrisan, a je na Googlu še dostopna arhivirana verzija), da so uspeli pridobiti dele izvorne kode za različne programe za računalniško varnost. Trdijo, da gre za programe več podjetij, ki so podpisale pogodbe z indijsko vlado in vojsko o dobavi programske opreme. Ni namreč neobičajno, da tovrstni uporabniki v zameno za podpis pogodb zahtevajo razkritje izvorne kode, s čimer preverijo, da je izdelek resnično neškodljive in brez stranskih vrat ali očitnih varnostnih pomanjkljivost.

Hekerji so zapisali, da gre v glavnem za programsko opremo družine Norton podjetja Symantec. Ta...

18 komentarjev