»

Primerjava starega in novega Radeona HD 5770

Gosta rebra z masivno toplotno cevko

vir: Expreview.com
Expreview.com - Tekom preteklega tedna smo poročali o novi reviziji ATIjeve ugodne grafične kartice, Radeona HD 5770. Glavna, oz. kar edina, sprememba je uporaba drugega hladilnika. Kot smo predvidevali v novici sta tiskanini popolnoma enaki, razen nekoliko drugačne ene izmed tuljav, pravilno pa je bilo tudi ugotovljeno, da se v mnogo gostejših hladilnih rebrih skriva toplotna cevka. Ta je res masivna, s premerom kar 8 mm, vseeno pa ima nov hladilnik v primerjavi s starim eno pomanjkljivost - vroč zrak pusti v ohišju in ga ne izpljune iz ohišja skozi PCI ščit. Oba Radeona, oz. raje hladilnika, so primerjali pri ExPreview. Primerjava zmogljivosti bi bila zaradi popolnoma enakih specifikacij nesmiselna,...

9 komentarjev

Larrabee postavljen na hladno

Realworld Tech - Kot poroča več strani (Real World Technologies, ars technica, cnet,...), je včeraj Intel uradno ukinil projekt Larrabee. Po večih zamudah in posledičnih prestavitvah, je prejšnji mesec na SC09 konferenci postalo jasno, da Intel enostavno ne dosega konkurenčnih GPU rešitev. Larrabee bo zato na razpolago samo kot raziskovalna platforma za zainteresirane HPC razvijalce in razvijalce iger.


Intel sicer ne namerava vreči puške v koruzo in ostaja odločen, da vstopi na trg disktretnih grafičnih rešitev, vendar tega noče narediti z nekonkurenčnim produktom. Ob tem se seveda postavlja vprašanje, kakšen bo naslednji korak Intela. Larrabee 2, ki je bil že v delu, je predvsem pomanjšana in izboljšana različica originalnega Larrabee-ja. Vendar gre ob Larrabee predvsem za povsem programsko rešitev pospeševanja grafike, iz česar izhaja večji del Intel-ovih težav, saj je razvoj gonilnikov bistveno bolj kompleksen, kar pa postavlja vprašaj celoten koncept Intelovega vstopa v GPU svet.


Več...

46 komentarjev

PayPal lastno e-sporočilo zamenjal za lažno

The Register - Banke in druge finančne institucije svoje uporabnike pogosto opominjajo, naj bodo pri branju elektronskih sporočil, ki naj bi izvirala iz teh ustanov, skrajno pazljivi. Povsem mogoče je namreč, da se kakšen zlikovec izdaja za banko (tako imenovano ribarjenje) in da želi uporabnika naplahtati v razkritje svojih osebnih podatkov. Običajno je prvi alarm vključitev hiperpovezav v besedilo sporočila, ki navadno ne vodijo tja, kamor bi pričakovali. Zato je dobra praksa, da banka uporabnika pozove, naj se prijavi na njihovo stran, pri čemer pa mora ta naslov vtipkati sam ali ga izbrati iz svojih zaznamkov.

Nekdanji Microsoftovec Randy Abrams kaže, kako pomembno je pisati dobra sporočila. PayPal je pred kratkim poslal sporočilo, ki je bilo preveč podobno raznim primerkom ribarjenja, saj je vsebovalo direktno povezavo na stran. Na to nepazljivost je Abrams PayPal opozoril, ki pa se je odzval precej posrečeno. Namesto da bi priznali, da je njegov pomislek upravičen, so mu poslali odgovor,...

4 komentarji

Acer prehitel Dell, HP ostaja prvi

TG Daily - Podjetje iSuppli je objavilo podatke o prodaji računalnikov v tretjem četrtletju tega leta, iz katerih je videti, da je Acer prvikrat prehitel Dell. V primerjavi z enakim obdobjem lani je prodaja računalnikov poskočila za 1,1 odstotka na 79,9 milijona enot. V prepričljivem vodstvu ostaja Hewlett-Packard, ki ima še vedno 19,9-odstotni tržni delež. Na drugo mesto se je s tretjega prebil Acer, ki je prodal 13,4 odstotka vseh računalnikov, sledijo pa mu Dell z 12,9 odstotka, Lenovo z 8,7 odstotka in Toshiba s petimi odstotki. Pet največjih proizvajalcev je tako prodalo kar 60 odstotkov vseh sistemov. Acerjev ustanovitelj Stan Shih je že na Computexu leta 1990 preroško napovedal, da bo Acer do izteka tisočletja med prvimi tretjimi v branži - trajalo je nekoliko dlje, uresničilo pa se je vendarle. Analitiki ob pogledu na številke dodajajo, da se računalniška industrija že pobira iz recesijskega prepada, v katerega je zgrmela lani.

13 komentarjev

Microsoft in EU morda do dogovora že 15. decembra

ComputerWorld - Microsoft se je oktobra z Evropsko komisijo sporazumel, da bo v svoj operacijski sistem vključil izbirno okno, ki bo uporabniku ponudilo najpriljubljenejše spletne brskalnike. Ta si bo nato izbral svojega favorita, s čimer bo Microsoft zadostil zahtevam EU, ki mu je očitala monopolne vedenje in ščitenje Internet Explorerja. V Bruslju so z bili idejo zadovoljni, majhne pripombe so izrekli le izdelovalci konkurenčnih brskalnikov, zaradi česar bo Microsoft to okno malo predrugačil.

Ena izmed pomembnejših sprememb bo naključni vrsti red brskalnikov na izbiro, ki se bo vsakokrat premešal. Microsoft jih je želel razvrstiti po abecedi glede na avtorja, s čimer bi se na prvo mesto zavihtel Applov Safari, kar pa bi lahko vodilo v oportunistično poimenovanje. Druga pripomba je šla na račun programa, ki bo okno odprl. Nesprejemljivo je, da bi ga odprl Internet Explorer, so v en glas zatrdili konkurentje, zaradi česar bo sedaj okno odpirala neka nevtralna aplikacija. Dodatno bo potrebno...

51 komentarjev