»

Nimda - virus leta

Slo-Tech - Kociju še enkrat hvala.

Proizvajalec antivirusne programske opreme Sophos je virus Nimda razglasil za najbolj nevaren virus v letu 2001. V skladu s Sophosovo evidenco je 50 odstotkov virusnih okužb posledica virusov Nimda in SirCam. CodeRed, sicer medijsko eksponiran, se sploh ni uvrstil na top listo desetih najnevarnejših virusov. Letos so pri Sophosu zabeležili 11160 novih virusev, trojanskih konjev in črvov.

Leto 2002 naj bi bilo še dosti hujše, povečalo se bo število uporabnikov interneta, ki so stalno povezani na omrežje, s tem pa tudi bolj izpostavljeni okužbi z virusi.

5 komentarjev

DDR SDRAM se draži

Slo-Tech - Novičko je poslal Koci. Hvala!

Cene pomnilniških modulov so kot verjetno že veste precej nestabilne in nepredvidljive. Po zadnjih podatkih narašča cena DDR SDRAM modulov in kot kaže to ni samo trenutna muha proizvajalcev, temveč malce bolj resen trend.

Pomanjkanje spominskih modulov, kot posledica velikega povpraševanja, vodi cene navzgor. Pri nakupu v velikih količinah se cene 128 Mb čipov trenutno gibljejo med 26 in 28 dolarja, 256 Mb moduli PC2100 DDR pa trenutno stanejo med 40 in 45 dolarji, še pred nekaj dnevi samo 33 do 40 dolarjev.

10 komentarjev

Virus na Dreamcast ploščku

Vnunet - Japonska verzija FRP igre Atelier Marie ima na plošku tudi bonus - ohranjevalnik zaslona. Vendar pa nameščanje slednjega na PC-ju računalnik okuži z virusom Kriz, ki deluje podobno kot CIH (Černobil) - na božič poskuša izbrisati CMOS ter podatke na disku. Kar pa med drugim loči Kriza od CIHa je to, da prvi poskuša datoteke na disku oz. omrežju prepisati, medtem ko je CIH 'le' poškodoval FAT tabelo. Več?

4 komentarji