»

Dirka robotskih vozil končana z zmago Bossa

več strani - Pred nekaj urami se je končala dirka robotskih vozil po bivši bazi zračnih sil ZDA v Kaliforniji, imenovana Urban challenge. Organizirala jo je Darpa, organizacija ameriškega obrambnega ministrstva, zadoložena za razvoj novih tehnologij z možnostjo kasnejše uporabe v vojski. Američani namreč načrtujejo avtomatizacijo tretjine svojih vojaških transportnih vozil do leta 2015.

Za razliko od prejšnjega tekmovanja, ki je potekalo v puščavi ( Darpa grand challenge), lastniki avtobotov tokrat niso poznali tekmovališča, nekaj trenutkov pred dirko pa so dobili GPS koordinate kontrolnih točk, čez katere naj bi peljali.

Vsi avtomobili so bili opremljeni z obilico senzorjev (radar, laserji, GPS, kamere), s katerimi so si gradili...

61 komentarjev

AMD: cene Phenomov, Radeon HD 2900 GT

več strani - Na spletni strani distributerja ISA Hardware so se pojavile prve informacije o cenah AMD-jevih prihajajočih štirijedrnikov za namizne računalnike Phenom. V kolikor gre za uradne cene, bo po uradni predstavitvi devetnajstega novembra potrebno za najšibkejši model z oznako Phenom X4 9500 in frekvenco predvidoma 2,2, GHz potrebno odšteti 247 ameriških dolarjev, medtem ko bo cena različic 9600 in 9700, katerih frekvenca naj bi znašala 2,3 oziroma 2,4 GHz, po drugih informacijah pa 2,4 oziroma 2,6 GHz, 278 oziroma 288 ameriških dolarjev. Več o tem na Planet3DNow, oziroma na ISA Hardware.

Poleg tega so se pojavile tudi slike grafične kartice Radeon HD 2900 GT, ki temelji na jedru R600, vendar ima za razliko od različice Radeon HD 2900 XT 256-bitno pomnilniško vodilo, 256 MB pomnilnika in 240 Shader enot, poleg tega pa se razlikujeta tudi PCB-ja obeh kartic. Frekvenca jedra naj bi znašala 600 MHz, pomnilnika pa 1600 MHz. Več o tem na forumu ExtremeSistems

11 komentarjev