»

Matrox prodaja kartice drugim izdelovalcem?

X-Bit Labs - Ta teden so začele nekatere Japonske trgovine ponujati grafične kartice, ki temeljijo na G450 jedru in jih izdelujejo nekatere Japonska podjetja, ki se ukvarjajo s strojno opremo.
Te grafične kartice se imenujejo Millenium G450/EX in izdeluje jih ne preveč znano Japonsko podjetje imenovano InfoMagik Company. Te AGP grafične kartice temeljijo na G450 jedru, podpirajo DualHead tehnologijo, saj so opremljeni s še enim D-Sub izhodom. InfoMagik Millenium G450/EX kartice stanejo okoli 80 dolarjev, kar je za približno 15 dolarjev manj, kot stanejo originalne Matrox G450 32 MB DualHead kartice v istih trgovinah. Več o tem tu.

0 komentarjev

MSI najavil K7N420 pro

X-Bit Labs - MSI je danes uradno najavil svojo novo K7N420 pro osnovno ploščo, ki temelji na nForce 420D. Ta Socket A plošča je narejena v ATX formatu, vsebuje nForce 420D North Bridge in je opremljena s 3 DIMM sloti za do 1.5 GB PC1600/PC2100 DDR SDRAM. Kar se pa tiče razširitvenih slotov, pa plošča v sebi skriva 5 PCI vtičev, 1 CNR slot, 1 AGP 4x slot, 6 USB priključkov ter podporo ATA/100 standardu. Poleg tega plošča vsebuje integrirano GeForce2 MX400 grafično jedro, integrirano zvočno kartico s podporo Dolby Digital (MCP-D South Bridge), možni SPIDF vtič, 10/100 Ethernet (ki ga podpira čipovje) in hčerisko kartico s TV-izhodom
No, izgleda, da je bila naša vztrajnost končno nagrajena. Edini problem pa je, da naj bi bila cena po optimističnih napovedih nič manjša kot $200 ameriških dolarjev...

6 komentarjev

AMD Athlon XP vs. Intel P4

Tom's Hardware - Novico spisal in poslal Jernej Hostar:

Ljudje pri Tom's Hardware so nas (spet) presenetili s testom procesorjev. Pod njihove roke je prišlo 12 osebkov, ki slišijo na ime Intel Pentium 4 ali pa AMD Athlon XP. Izvedli so razne teste od Quake 3 Arena, preko kodiranja mp3, do arhiviranja datotek... Ker pa je stran tudi overclockerska, vam bodo povedali kaj tudi o tej vrsti zabave. Ogled priporočlijv za vse, ki kupujete nov sistem, drugi pa si lahko pogledate, kaj je trenutno v modi... Klik!

5 komentarjev

1GB CompactFlasha

The Register - Sicer se mi čas za internet izteka (naravnost sovražim to Ljubljano, ker si še nisem uspel do stanovanja potegniti linije, tako da sem revež na PA), zato bo tale novica zelo kratka.
Torej, kot so napisali tule, je izdelovalec pomnilniških kartic SanDisk objavil, da bo nekje v prvi četrtini naslednjega leta izdelal pomnilniške kartice s kapaciteto 1 GB. Cena naj bi bila približno 800 zelenih.
Tako da imate do tedaj čas, da doma zaprosite za en digitalni aparat in 1 GB kartico, potem pa na fotografsko seanso.

3 komentarji

Piškotki v nevarnosti

ZDNet - Ja, 'priljubljeni' Cookiji, ki dandanes večinoma služijo spletnim stranem, da si nas zapomnijo ter vsebino prilagajajo našim zahtevam oz. navadam, so v nevarnosti, da se jih označi za ilegalne. 'European Commission' jih namreč želi prepovedati v svoji direktivi o zasebnosti, saj se piškotki nameščajo brez uporabnikove vednosti in privolitve. Klik!

Glede zasebnosti -- ne rečem nič. Ampak, zdi se mi, da zajec tiči v drugem grmu. Saj niso piškotki oni, ki se veselo nameščajo, ampak prej spletni brskalniki, ki jih veselo sprejemajo! IE jih po privzetih nastavitvah lepo pozdravi v računalu; za druge okenske brskalnike ne bi vedel, a Konqueror (KDE namizju priložen brskalnik za Linux; če sem hudoben: Linux ustreznica Internet Explorerja :)) me vedno lepo vpraša, če piškotek želim sprejeti ali ne oz. če želim kar lepo sprejeti vse piškotke iz dane domene... Jojmene!

12 komentarjev