Slo-Tech
Prijavi se z GoogleID

»

Sony daje navodila, kako zaobiti DRM

CNN - Bizarno, kot se sliši, ampak očitno so založbe pričele padati v past, ki so jo nastavile uporabnikom, da bi preprečile piratiziranje dragocenih glasbenih vsebin s CD-jev.

DRM je namreč povzročil med uporabniki iPodov veliko nezadovoljstvo, saj si le-ti ne morejo več skopirati legalno kupljenega glasbenega ploščka na svoj predvajalnik. Apple namreč nima namena dopuščati licenciranja lastne FairPlay DRM zaščite za uporabo na glasbenih zgoščenkah. Seveda pa niso jezni samo uporabniki iPodov, ampak tudi ostali kupci, ki so na lepem ugotovili, da se njihov glasbeni CD upira kopiranju. Vse to pa je privedlo do zanimivega paradoksa - namreč Sony BGM in nemalo izvajalcev je začelo ponujati uporabnikom navodila, kako zaobiti DRM! Navodila izdana s strani Sony BGM lahko najdete tukaj. Vse to pa seveda postavlja založbo v čuden položaj - ker reklamira tisto, proti čemer se bori.

14 komentarjev

Sun in Google se bosta medsebojno oglaševala

ZDNet - Google in Sun sta sklenila sodelovati pri razvoju in promociji programja, med drugim OpenOffice.org, Jave, OpenSolarisa ter Google Toolbara. Za začetek boste ob prenosu JRE dobili tudi Google Toolbar, Google pa bo poskrbel za promoviranje OpenOffica, v katerem pa bo, če se bodo mravljice strinjale, po novem tudi nekakšna različica Google Toolbara. In vse to je le začetek. Obe podjetji se tako z zduženimi močmi še bolj neposredno podajata v zelje Microsoftu.

15 komentarjev

Telekom Slovenije po svojem omrežju ponudil kabelsko TV

Telekom Slovenije - Telekom Slovenije po svojem omrežju ponudil novo storitev. Poleg že obstoječih PSTN, ISDN, ADSL... tako ponuja še kabelsko TV. Telekomova 'kabelska' TV se do vas pretaka po optičnih ter koaksialnih vodih. Omogoča vam spremljanje 70-tih kanalov, poleg tega omogoča še spremljanje teleteksta ter poslušanje 24 radijskih frekvenc.

Cena je glede na ostale ponudnike kabelske TV kar povprečna, saj vas bo mesečna naročnina prikrajšala za 3.300,00 SIT za enostanovanjske objekte ali 3.100,00 SIT za večstanovanjske objekte.

Priključnina vas stane od 28.000,00 SIT pa tja do 81.000,00 SIT, odvisno v kakšnem objektu živite, koliko TV prikjučkov boste uporabljali ter če že imate sklenjeno kakšno naročniško razmerje za ADSL ali ISDN pri Telekomu, če, vam nudijo 20 odstotkov popusta pri priključnini.

Vec informacij najdete na njihovi strani.

41 komentarjev