»

Kača v računalniku

Overclockers Australia - Pred nekaj časa smo poročali, da se v računalniških ohišjih znajdejo različne stvari, ki tja ne sodijo, od preveč prahu do mrtve miši, samo ko sem pa tole gledal, me je kar prilepilo na stol.

Na Overclockers Australia sem našel par slik, na katerih je v glavnih vlogah kača. Sicer se nisem pozanimal, kaj je red-bellied black snake, samo prijetno ne more biti. Na žalost je novica bolj skopa, saj nima nobene oprijemljive informacije, kako je kača prišla v napajalnik, ampak slika pove več kot 1000 besed, pravijo. Ad informandum tukaj.

Še dobro, da imam prenosnik...

8 komentarjev

Acclaim: Turok in -- še več?

Vnunet - Ob gledanju reklam za vodni kamen (opa!) ter branju tegale Klik!-a sem spoznal, da kljub vsemu izdelki, zaradi katerih se naša Ash-ley veliko bolj zaveda naravnega habitata, na kratek rok niti nimajo tako fatalnih posledic, kot bi jih lahko imela Acclaimova reklama za dirkaško igr(ic)o Burnout 2: Point of Impact, ki bo lastnike PlayStationa 2 ugledala 11. oktobra.

V njej se namreč ponujajo, da bodo vsem voznikom, ki bodo na dan izida igre prejeli mandatno kazen zaradi prehitre vožnje, globo -- plačali. Pač, promocija dirkaške igre. Družba je dolžnik ostala ne -- 'Department of Transport' jim je izrekel opomin [:\\] .

Problem je, da se danes v šolah priljubljenost oz. kulerstvo meri po številu prejetih neopravičenih ur, opominov in ukorov. Jebiga.

1 komentar

Poshastek: Kurnik in še več.

Vnunet - Niso se še dobro polegle kletvice na račun moje novice o ZliKodi™ Bugbear, že omenjena podlasica osvaja vrhove na vseh možnih seznamih virusov. MessageLabs so tako objavili, da se omenjeni nevarno približuje kralju virusov po številu okužb, Klezu, in ga kani naslediti. 4. oktobra so tako zabeležili 130.000. okužbo, te pa se pojavljajo celo hitreje, kot so jih sposobni beležiti na spletni strani. Zaradi narave virusa, ki izkorišča več Luknjov™, je preventiva toliko pomembnejša: dragi bralec, prosim poklikaj Windows Update, če tega nisi storil v zadnjem letu dni (beri: to lahko storiš tudi, če si), svojo povezavo pa še malce obremeni s posodobitvijo datoteke s podpisi virusov. Hvaležni ti bomo.

Poshastek: ang. Bugbear, nestvor, ustvarjen z namenom strašenja otrok. Za boljšo predstavo poskusi najti sliko Sergia na lanskoletni maškaradi. Viewer discretion reccomended. ...

0 komentarjev

Kaj je Hyperthreading?

Ars Technica - Mnogi ste najbrž že slišali za to pogruntavščino, ki jo Intel že vgrajuje v svoje Xeone, širšim množicam pa bo na voljo s pojavom novih procesorjev, kodno poimenovanih Prescott. Kaj hyperthreading točno je, kaj počne in predvsem kakšna bo razlika v hitrosti, lahko izveste v temle članku na Ars Technici. Zanimivo branje za vse, ki jih zanima, kaj lahk pričakujemo v in od procesorjev, ki bodo v prihodnosti prišli iz Intelovih tovarn.

5 komentarjev

Satelitski internet v VB

The Register - Torej, Britanska ISPja sta se odločila svojim strankam ponuditi enosmerno satelitsko povezavo z internetom za razumno ceno, ki se bo gibala od 20 do 30 funtov mesečno za neomejen dostop. Hitrosti dolvleke™ preko Eutelsat's Opensky sistema bodo segale do 1,5 megabita, medtem ko se bo za gorpoteg™ še vedno uporabljala klasična telefonska linija. Cena opreme in namestitve naj bi znašala okrog 200 funtov.

Konkurenčno podjetje Isonetric Broadband pripravlja prav tako enosmerni satelitski paket s hitrostjo 30 funtov ter 1 megabitno hitrostjo dolvleke™. Tudi tu še vedno potrebujete klasično telefonsko linijo ter kurite impulze za upload. Začetni stroški naj bi pri tem podjetju znašali okrog 300 funtov.

Pa naj še kdo kaj reče čez Telekom, ki vam za 10 prešernov (30 funtov) nudi dolvleko z 2 mbps ter gorpoteg s četrtino megabita.

7 komentarjev

Flash Memory Reader/Writer

Bjorn3D - Da, s pojavo digitalnih fotoaparatov se je razmahnila tudi uporaba t.i. FlashMemory pomnilniških kartic, seveda v več različicah. Imajo namreč kar nekaj prednosti, kot so hitrost, velikost (oz. bolje rečeno majhnost) ter neobčutljivost na udarce. Toda kako potem te podatke spraviti na naše diskovje?

Pri Bjorn3D so si ogledali napravo, ki služi natančno temu namenu, povezavi FlashMemory kartic z računalnikom, Imation FlashGo! Universal Flash Memory imenovano. Prisodili so ji visoko oceno, ima pa naprava eno veliko pomanjkljivost, če imate računalnih pod mizo se boste morali z vsako kartico plaziti tja dol. Klik!

6 komentarjev

Test PCI RAID krmilnika

X-Bit Labs - Danes ima že mnogo osnovnih plošč štiri kanale za priključitev IDE naprav, poleg tega pa tudi podporo za enostaven RAID0 ali RAID1, tako da se nakup posebne kartice za RAID v večini primerov ne splača. Kaj pa storiti, če si zaželite naprednejše funkcije, kot so RAID5 ali morda RAID10? V tem primeru pa boste prisiljeni kupiti dodatno RAID kartico.

Enega izmed t.i. PCI RAID krmilnikov so si ogledali pri X-Bit Labs. 3ware Escalade 7850 Controller, kot se krmilnik uradno imenuje podpira vse možnosti RAIDa ter ima kar osem kanalov za priključitev trdih diskov, kar bo zadovoljilo tudi najzahtevnejše uporabnike. Klik!

0 komentarjev

Modifikacija trdega diska

LAN Addict - Dandanes, ko se diski zelo hitro ter preveč kvarijo, jih najbolje pustiti pri miru, ko enkrat delujejo in upati, da se ne bodo odločili prekiniti svojega poslanstva. No, na LAN Addict so si ogledali izjemno modifikacijo trdega diska. Bralec je namreč v trdi disk vgradil plexi okno, tako da lahko vidi glave diska, disk pa je, ne boste verjeli, po posegu celo deloval. Kakorkoli že, tega ne počnite sami, ako so vam vaši podatki dragi. Klik!

0 komentarjev