»

O Doomu 3 in ostalih malenkostih

več strani - Glede na to, da so počitnice in vas kar precej uživa v težko prisluženem prostem času (novopečeni maturantje še posebej, če izvzamem pavzerje [:D]), se bom temu primerno tokrat podal bolj v igričarske vode.

Kot gotovo že veste, je Doom 3 tretjega avgusta z vso naglico treščil med nas. Zanimivo je, da je osrednjo stran Slo-Techa novica o splavitvi tega težko pričakovanega naslova obšla, kar pa ne pomeni, da je ostala neopažena. Na forumu o Doomu 3 že dalj časa teče precej burna razprava, ki postaja zadnje dni, ko se igro da polno preizkusiti, še toliko bolj zanimiva. Če debate ne spremljate, lahko povem le to, da je igra od začetka požela val navdušenja, nato pa se je ozračje malce umirilo in pojavile so se tudi prve kritike. Nekako tako je bilo tudi drugod, kjer so spletne strani sprva veselo podeljevale zelo visoke ocene (tam okoli 94 %). Skoraj tako se je godilo tudi med bralci Gamespota, kjer začetna visoka ocena iz dneva v dan veselo pada in je padla že tudi pod 90 %.

...

57 komentarjev

Knjiga 'Hitri vodnik po OpenOffice.org' na voljo pod licenco GNU/FDL

Slo-Tech - Prvega julija so Robert Ludvik, Aleš Medic in Iztok Zajc, avtorji priročnika Hitri vodnik po OpenOffice.org izdali prosto dostopno elektronsko različico knjige, ki je pred tem že izšla v papirnati obliki pri založbi Pasadena.

Knjiga, ki je v PDF formatu, je na voljo za prenos iz spletne strani http://sl.openoffice.org/, njena velikost pa je 2,5 Mb.

Ker je knjiga izdana pod licenco GNU/FDL, avtorji za prenos ne zaračunavajo nikakršnega nadomestila.

16 komentarjev