»

Intel Everywhere.

News.com - Začelo se je leta 1991 kot propagandna kampanja. Intel Inside.

Naslednji korak pa se je zgodil včeraj, ko je [epp vložek:] snovalec naših najljubših in nasploh nadmočnih procesorjev, Intel [/konec epp vložka], pričel z novo kampanjo. Tokratni gesli sta "Can a company that doesn't make computers change the course of computing history?" in "Can a microscopic piece of technology solve enterprise-sized problems?". Vsled ravnokar razrahljane objektivnosti reklamnega odgovora ne bom navajal. Klik!

Dodatek: propagiranje bo trajalo 3 leta.

1 komentar

PC Geiger

hardCOREware - Če se še spomnite, je alien-w pred časom za Slo-Tech testiral Asus iPanel Deluxe, srčkano napravico, katero smo vgradili v 5.25" režo ter preko nje spremljali delovanje našega računalnika. No, naprava vseeno ni bila popolna, nekakšno izboljšano sorodnico pa predstavlja PC Geiger, katerega opis si preberite na tej HardCoreWarevi strani. Zadeva je malček neprijazna do končnega uporabnika, saj jo je potrebno sestaviti, kar zna pobrati kakšno urico časa ter tono živcev, a nas prijazno preseneti, ko jo priključimo v delovanje. Poleg tega, da zna izpisati kode med zagonom (HEX POST Code, lastnikom EPoXovih plošč že znana zadeva), nam zna povedati tudi, kako obremenjeni so PCI, FireWire ter USB. Pa še kovinske barve je [:D]! Klik!

1 komentar

Opera 6.03

Futurelooks - Če že posvečamo dan internetnim brkljalnikom (ali brskalnikom, katerikoli izraz vam je pač ljubši), se ustavimo še pri Operi, ki si poleg velikega Explorerja ter malo manj velike Mozille zasluži izraz "kvaliteten malček". Program, katerega namestitveni program ne zasede na desetine megabajtov, ampak le dobre tri, je postal priljubljen pri vseh uporabnikih, ki hočejo le pregledovati spletne strani. Z verzijo 6 je Opera pridobila še vrsto zanimivih rešitev, kot so MouseGestures (če ste igrali Black And White, veste, o čem govorim), preobleke in še mnogo drugega. Če še vzamemo v obzir to, da je po nalagalnih časih dosti prijaznejša uporabniku, se le odločite zanjo - če vas avtor opisa programa v to prepriča [:D].

1 komentar

LiteOn 48x

GotApex - Na GotApex so stestirali zapisovalnik, katerega lahko tudi "naredimo" z nadgraditvijo BIOSa, če posedujemo 32x ali 40x pekač istega proizvajalca. No, vseeno so GotApexovci pod test vrgli izvirnik ter ugotovili, da je polna zgoščenka končana že v rekordno hitrih 2:41 minutah! Interesantno je to, da dober 40x bralnik zgoščenko prebere v treh minutah. Pomnite, bralci, prišli smo do točke, kjer hitreje zapisujemo kot beremo. V testu ni odkrito nič posebej novega, a vseeno klik.

4 komentarji

Novi ZZZ

ZZZ - Eh, še vedno ne morem skriti navdušenja nad ZZZ Online, futuristično e-revijo, ki se ukvarja s tem, kakšne izdelke kanimo skrbni potrošniki za mastne denarce kupiti v prihodnosti. Kaj nam prinaša 131. številka? V njej preberite vse o najnovejšem izumu ameriške vojske, ki izgleda tako kot naspidirani Mattelov avto na baterije. Ker pa je to vseeno vojaški proizvod, ga lahko mečemo ob zid, čez stopnice ter iz blokov na tla, pa bo še vedno vozil naprej. Vojaki ga upravljajo preko veselega ploščka™ (Joypada [:D]), zadevico pa lahko opremimo s kamero ter drugimi logističnimi pripomočki, ter celo z orožjem. Druga velika pridobitev je pogo palica (se spomnite Keena?), ki je narejena iz vlaknenega materiala, ki vase shrani 3- do petkrat več energije kot prejšnje pogo palice. Zaradi tega se kani dogoditi, da boste kmalu skakali čez dvopasovne ceste, zavarovalnici pa nič povedali. Tretji izum je pa kamera, ki zmore slikati 360-stopinjsko. Brž!...

0 komentarjev

Akvarij v računalniku

Metku.net - Mnogi, ki imajo vodno hlajenje, radi osvetlijo in pokažejo svoj rezervoar z vodo. Kaj pa, če ne bi imeli vodnega hlajenja oz. rezervoarja, pa bi vseeno hoteli imeti vodo v ohišju (sam nevem zakaj, ampak mogoče kdo najde dober razlog). Potem morate prebrati tale članek saj je v njem opisano, kako narediti akvarij iz pleksija in vanj dodati še prezračevanje in osvetlitev. Edino kar še manjka so ribice [:D].

3 komentarji

Big Brother is coming?

eon.si - Eon.si poroča, da naj bi ameriški pravosodni minister John Ashcroft - ki zagovarja poostren nadzor nad vsemi tujci, ki prihajajo v ZDA - zagovarjal jemanje prstnih odtisov, fotografiranje in preverjanje preteklosti turistov, poslovnežev in drugih obiskovalcev ZDA, ko le-ti pridejo na mejo.

Ameriški liberalci, ki so proti tej ideji že protestirali, so prepričani, da se FBI ne bo omejil le na terorizem, ampak da obstaja nevarnost da bi zbirali podatke tudi o drugih zadevah. Recimo o ljudeh, ki nasprotujejo politiki ZDA ali NATU, lahko pa bi stvar zavila tudi v kakšno indutrijsko špijonažo.

Vprašanje je tudi kako je takšna zadeva sploh tehnično izvedljiva, a kljub vsemu ne smemo pozabiti da je Evropska unija na Nizozemskem letališču Shiphold poizkusno uvedla prepoznavo oseb s pomočjo skeniranja mrežnice.

4 komentarji

Xbox modchip

vir: XBox
XBox - Honkonška firma lik sang je izdala več "mod" čipov za Microsoftov xbox.

Xbox Mod čip ne bo zmožen samo predvajanja/igranja lastnih varnostnih kopij in raznih vnosov, ampak bo odprl tudi čisto novo poglavje pri izdelavi konzol. Xbox-ova arhitektura in nabor temelji na arhitekturi osebnih računalnikov, DivX predvajalnikih, VCD predvajalnikih, pa tudi Linux bo možno poganjati na xbox-u.

Tisti, ki bi hoteli presnemavati filme, naj uporabljajo Xtender.

Kopiranje DVD-jev bo zanimivo z Messiah X (MX), ki pa je trenutno še v povojih.

Neox kot prvi najavljeni uradni mod čip pa bo ostal samo govorica.

Več informacij : tukaj

5 komentarjev

Kontaktne leče

Overclockers Australia - Evforija nogometa je prijela nekatere bolj, nekatere manj. Enako je s Star Wars privrženci. Tisti ki slepo pogoltnejo še tako slab izdelek, ki nosi ime "Star Wars" so fanatiki in takim tudi tega ni za odreči - kontaktne leče z logom imperija... Ali bi hodili taki naokoli? Sicer pa niso ravno tako poceni. Par leč vas osuši za 180 ameriških dolarjev. Toda prepričan sem, da jih bodo razprodali.

3 komentarji