»

Which?: Apple in HTC precenjujeta baterije v svojih telefonih

vir: Pexels

Slo-Tech - Britanska potrošniška organizacija Which? je izpeljala test vzdržljivosti baterij nekaterih najbolj popularnih pametnih telefonov in izkazalo se je, da pri navajanju podatkov pretiravata Apple in HTC. Nasprotno pa na drugi strani Samsung, Nokia in Sony včasih kar močno podcenjujejo baterije, ki jih vgrajujejo v svoje izdelke.

Pri Which? so aprila sami nabavili 50 telefonov petih ponudnikov, pri čemer je vsako znamko zastopalo najmanj šest telefonov. Rezultati so zanimivi: Apple pri svojih izdelkih navaja od 18 do 51 % daljši čas baterije, kot se je potem izkazalo na testu. Najhuje je pri iPhonu XR, kjer uradni podatki govorijo o do 25 urah pogovorov, na preizkusu pa je zdržal le 16 ur in 32 minut. HTC je denimo največ...

27 komentarjev

Nenadno propadla robotska firma Anki

Vox - Sredi preteklega tedna je med tehnološke zanesenjake udarila novica, da ameriško podjetje Anki po hitrem postopku zapira svoja vrata. Firma je veljala za eno najobetavnejših na področju družabnih domačih robotov, njen propad pa je še razširil temne oblake nad to branžo, ki je v preteklem letu že utrpela več ugaslih projektov.

Z "družabnimi roboti" označujemo tiste, ki niso namenjeni varjenju karoserij, temveč kratkočasenju ljudi. Za prvega popularnega velja Sonyjev kuža Aibo, ki bo ravno 11. tega meseca praznoval okroglo dvajsetletnico. Toda kljub dvema desetletjema obstoja niti enemu modelu še ni uspel vsesplošen prodor v domove (Furby ne šteje!). Razlogov za to je...

22 komentarjev

Je na mejah ZDA res potekalo ločevanje družin?

vir: Wikipedia
Slo-Tech - Kot se je izkazalo iz dokumentov, ki so jih v postopku za pridobivanje informacij javnega značaja pridobili pri humanitarni organizaciji Mijente, je bila programska oprema podjetja Palantir leta 2017 uporabljena pri sprejemanju odločitev, katere imigrante je potrebno aretirati in vrniti nazaj prek meje.

Ameriška agencija za imigracije in carine (Immigration and Customs Enforcement oz. ICE) je...

97 komentarjev