»

Sharp Develop Fidalgo Beta 1

Slo-Tech - Izšla je prva beta-različica odprtokodnega razvojnega okolja za platformo .NET - Sharp Develop. Ta različica je še posebno zanimiva, saj poleg mnogo izboljšav prinaša tudi podporo za slovensko tipkovnico, tako da zdaj ni več treba preklapljati na angleško, da dobimo posebne znake, kot je npr. zaviti oklepaj. Med novosti med drugim spada podobnost z intelliSensom, ki nam ob pritisku Ctrl+preslednica ponudi seznam razredov, spremenljivk in drugih elementov, ki jih lahko uporabimo. Končno pa Sharp Develop podpira regije, s pomočjo katerih grupiramo kodo. Veselite pa se tudi vsi, ki razvijate v managed C++-u, saj Sharp Develop odslej podpira tudi ta jezik.

Sharp Develop zna tudi slovensko. Program še ni v celoti preveden (trenutno manjka okoli 500 nizov), vendar je večji del vmesnika že poslovenjen. Na slovenski jezik lahko preklopite v nastavitvah. Ker je beta namenjena preizkušanju, naproščam vse uporabnike, da preizkusite slovenski vmesnik in vse napake nastale pri prevodu...

3 komentarji

Longhorn - minimalne zahteve in nekaj slik

Namizje

vir: Neowin
Slashdot - Po internetu krožijo prve govorice, ki omenjajo povprečen sistem, na katerem bo tekel Microsoft-ov dolgo pričakovan operacijski sistem Longhorn. Omenjata se dva procesorja s hitrostmi med 4 in 6 GHz, 1 GB pomnilnika, do en terabajt skupnega prostora na disku in kar tri krat hitrejše grafične kartice od danes dostopnih. Prav tako so se na internetu pojavile prve slike Longhorna. Zaenkrat vse skupaj niti ne izgleda tako zelo zahtevno. [:D]

115 komentarjev

Ohišje iz naravnih materialov

Bit Technologies - V svetu modifikacij največ veljajo modifikacije, ki so zasnovane in izvedene v domači delavnici. V take modifikacije je vloženega veliko truda in živcev, saj se človek neredko sreča s težavami in problemi, katere je treba rešiti na pameten način.

Tole ohišje je prav iz teh voda. Narejeno je iz lesa, z dodatkom pleksi stekla. Ohišje si je avtor zamislil sam, ter ga tudi izvedel z maksimalno natančnostjo. Članek, ki ga lahko preberete na Bit-Tech, govori o nastanku tega, postopku izdelave, barvanju določenih delov ohišja, ter reševanju nastalega problema pri izdelavi.

Avtor članka je za izdelavo porabil 5 mesecev (od začetka, ko je prišla ideja, pa do konca, ko je nastal končni...

17 komentarjev