»

Prevoz.org vozi!

Slo-Tech - Danes je uradno zaživela spletna stran Prevoz.org, ki je plod dela nekaterih uporabnikov in vzdrževalcev Slo-Techa. Spletni portal Prevoz.org je prvotno namenjen študentom, ki se tedensko vozijo na študij in nazaj domov. Štoparjem (iskalcem prevoza) in pobiralcem štoparjev (ponudnikom prevoza) omogoča, da se predhodno dogovorijo za prevoz.

Razvoj portala Prevoz.org je šele prešel v končno stopnjo, zato morebitne nepravilnosti sporočite na info@prevoz.org.

Srečno pot!

180 komentarjev

Test procesorja Intel Pentium Extreme Edition z dvojnim jedrom

AnandTech - Na trgu namiznih procesorjev je že dolgo časa vroče, zdaj se nam pa obeta dvig temparature do vrelišča. Bitka med Intelovimi in AMD-jevimi dvojedrnimi rešitvami se bliža vrhuncu - medtem ko je AMD prehitel Intel na področju strežniških dvojedrnikov, je Intel udaril nazaj na področju namiznih rešitev. Tako so na AnandTechu prejeli v predogled in testiranje procesor, ki ga na trgu še ni - dvojedrni Intel Pentium Extreme Edition ter matično ploščo, zgrajeno okoli novega veznega čipovja - Intel 955X. Procesor je dobesedno sestavljen iz dveh jeder Pentium 4 EE. Vsako si lasti 1Mb L2 predpomnilnika, hitrost vodila znaša 800 Mhz in podpira tudi Hyperthreading. Na trgu naj bi se prvi procesorji pojavili nekje med aprilom in junijem. Več podrobnosti in tudi nekaj testov je na voljo tule.

27 komentarjev

Navijanje novega Semprona Palermo 3100+

X-Bit Labs - AMD je sočasno s predstavitvijo novega jedra Athlonov 64, imenovanega Venice, predstavil tudi izpopolnjeno jedro svojega low-end procesorja Sempron, imenovano Palermo. Palermo predstavlja novo E-revizijo jedra in je zgrajen v sodobnejši - 90-nanometrski tehnologiji, podpira strojno izvajanje ukazov SSE3, sede pa v podnožje Socket 754. Ker so se tudi prejšnji Semproni (revizije CG in D) za podnožje Socket 754 precej dobro navijali, so se na X-Bit Labs odločili popeljati na test novega Semprona 3100E+....

13 komentarjev

Intel pred lansiranjem 64-bitnega Celerona

X-Bit Labs - Intel je v uvajanju visoko zmogljivih 64-bitnih namiznih procesorjev korak za AMD-jem, a izgleda, da se hoče največji svetovni proizvajalec procesorjev preriniti v prodajno in zmogljivostno ospredje cenejših procesorjev tipa Celeron in konkurenčnih AMD Sempron. Mnogi mediji špekulirajo, da se bo novi Celeron s podporo ukazom EM64T pojavil že ta mesec.

EETimes trdi, da bo procesor Intel Celeron D z EM64T sprva na voljo v naslednjih izvedenkah - 326 (2.53GHz), 331 (2.66GHz), 336 (2.8GHz), 341 (2.93GHz), 346 (3.06GHz), 351 (3.2GHz) in 355 (3.33GHz). Po vsej verjetnosti bodo še vedno uporabljali podnožje LGA775 in bodo opremljeni s 256kB L2-predpomnilnika. Frekvenca zunanjega vodila bo 533MHz. Novi 64-bit Celeron D bo prav tako podpiral t.i. EDB (Execute Disable Bit), ki bo opravljal podobno nalogo kot AMDjev NX Flag - preprečeval bo preplavitev predpomnilnika s strani zlobnihzlobnih programčkov. Ni še znano, ali bodo novi 64-bitni Celeroni D podpirali Intelovo Enhanced Intel...

24 komentarjev