»

8-procesorski AMD Opteron sistemi

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so objavili novico o tem, da bo vsaj en proizvajalec izdal svoj strežniški sistem z osmimi AMD Opteron procesorji. Do sedaj so tako zasnovani sistemi vsebovali dva ali pa štiri Opterone.
AMD izdeluje tri serije Opteronov: 100, 200 in 800. Slednji vsebujejo 1 MB L2-predpomnlnika, 128 KB L1 ter uporabljajo tehnologijo Hyper-Transport. Prav tako bodo znali sodelovati v navezi z največ 64 GB pomnilnika. Seveda pa se nam obeta tudi tehnologija PCI-X, ki je nadgradnja standardnega PCI in SCSI Ultra 320. AMD novice še ni komentiral, tako da lahko več informacij pričakujemo, ko bodo ti sistemi poslani v javnost. Klik!

9 komentarjev

Folding@Home -- Malo statistike

Folding@Home - Od našega zadnjega serviranja statistike naše ekipe je preteklo že kar nekaj časa, zato sem vam tu strnil le najpomembnejše podatke. Včerajšnjega dne smo prehiteli ekipo AOA Forums, ki nam je bila trn v peti in se tako prebili na 28. mesto. Sedaj se pred nami nahajajo le ekipe, ki imajo višjo produkcijo kot naša in tako nam kaže, da bomo obstali, kjer smo ali pa izgubili kako mesto zaradi ekip, ki nas ogrožajo. Zatorej vas vabimo, da namestite enega od klientov in se pridružite ekipi 10824. Odgovore na morebitna vprašanja lahko poiščete na strani folding.rozica.com in v temu namenjeni temi v forumu. Uradna statistika, Extremeoverclocking statistika

Fold on!

11 komentarjev

Rich Green: nepreklicno zapuščam Sun

The Register - Podpredsednik Sunovega oddelka za razvojne platforme Rich Green je odstopil. S tem se je pridružil več kot trem tisočim odpuščenim v prejšnjem tednu, ko je Sun objavil zgubo že dvanajsto četrtletje zapored.

Njegov odhod je seveda posledica nedavnega dogovora o sodelovanju z Microsoftom, ki je vključeval tudi izdatno finančno injekcijo Sunu. Green je bil vsa leta eden glavnih promotorjev Jave in je, med drugim, kot ključna priča nastopal v procesu proti Microsoftu. Dogovor z Microsoftom je očitno prevelik zalogaj za njegov ponos (pa ne samo njegov, saj naj ne bi bil edini, ki se je odločil za tak korak). Klik do izvorne novice.

Kot zanimivost si oglejte še kratko zgodbico, ki je nastala že več kot eno leto nazaj.

24 komentarjev