»

Aerodinamični kabli

HardOCP - Pisun na [H]ard|OCP je rekel: "??? Heh...wonder if they wind tunnel tested these? Whatever happened to just calling them rounded cables? Heh...aerodynamic." In stirnjam se z njim... :D Zakaj reči navadnim okroglim IDE kablom aerodinamični kabli, razen zaradi promocije? Saj v računalih ne rabimo aerodinamičnih kablov, potrebujemo le take, ki zasedejo čim manj prostora. :D Tukaj.

1 komentar

Z macolo nad računalo

The Register - Nezadovoljni kupec, ki je svoje računalo, kupljeno za hčerko, že petič nesel na popravilo v trgovino, se je nad računalo spravil kar z macolo, saj mu ga serviserji nikoli niso popravili. Tako so šokirani kupci lahko le gledali, kako Gary Wilke iz Appleton-a uničuje računalnik vreden 2.600 dolarjev. Umirili so ga policaji... Slaba postrežba, ni kaj.

6 komentarjev

ScriptKiddijevo orožje: Flash 6

The Register - Neprijetno, še posebej za ne-širokopipčne uporabnike. Ena od lastnosti Macromediinega predvajala vektorskih animacij Flash Player 6 je tudi ta, da če se uporabnik med obiskom animirane strani premisli ter odsurfa drugam oz. celo zapre okno brskalnika, slednje iz neta še vedno pretaka zahtevano animacijo. Verjetno mi ni treba razlagati, kakšne 'možnosti' to odpira... Klik!

1 komentar

FireApple

The Register - Kratka: Apple, znan tudi kot eden najbolj zagretih podpornikov protokola FireWire (IEEE 1394), namenjeneu hitremu prinašanju podatkov (predvsem gibljivega slikovja), je prevzel podjetje Zayante. Slednjega so ustanovili sami stvarci omenjenega protokola, podjetje pa se je ukvarjalo z načrtovanjem silicijevih župic (torej čipovja) ter programja. Podrobnosti o transakciji niso znane, kar daje misliti na relativno nizko ceno.

0 komentarjev

Preproge ze utišanje računala

Digital Explosion - Se spominte Akasa oblog, ki si jih enostavno prilepil na stranice računala in s tem navzven utišal vse tiste silne ventilatorje v računalu? No, na Digital-Explosion so si ogledali podobno stvar, le da so te obloge iz dvojnega materiala, kar naj bi pomagalo pri še boljši zvočni (in na žalost tudi toplotni) izolaciji. Zunanji je bolj volnen in rahel, medtem ko je spodnji bolj gost in trden. Seveda paše zraven preprosta inštalacija ter dokaj nizka cena. Sicer pa ne vem, zakaj ne bi človek kupil kar kosa tepiha in ga prilepil gor. "Test" tukaj.

6 komentarjev

Hairy Potter PC

The Register - Priznam, napaka v naslovu novice je namerna, verjetno nastala pod vplivom vemočigavih reklam.

A kljub pregovorni odličnosti knjige (o tem sam ne morem soditi, je nisem prebral...) bi verjetno ne bil preveč vesel "Harry Potter" osebnih računal. Pred hudičem pa nas varujejo -- verjeli ali ne -- tako omejujoče navedbe v Microsoftovih OEM pogodbah. AOL in Compaq pa v jok.

0 komentarjev

Test p4 2.4 GHz

HardOCP - Na [H]ard|OCP so stestirali pred kratkem izdanega Pentiuma4 2400 MHz. Procesor so pognali skozi veliko testov ter ga, kot se za tako stran spodobi, tudi navili. Uspelo jim ga je overklokati na 2.8G Hz, kar je kar precej, glede na to, da so voltažo dvignili na 1,6 V in da je bil procesor samo zračno hlajen.
Procesor so primerjali z Athlon XP 1.73 GHz (2100+) in ugotovili so, da v nekaterih, predvsem starejših, aplikacijah še vedno zmaga AthlonXP, medtem ko novejši programi in igre vedno hitreje tečejo tudi na Pentiumu4. Se bo morda vaga prevagala spet na Intelovo stran? Celoten test tukaj.

4 komentarji