»

Nov manjši fićr™ v forumu

Slo-Tech - Ker ste nekateri res pretiravali s podpisi, smo se odločili, da bo potrebno urediti tudi to področje vašega umetniškega udejstvovanja. Od sedaj naprej so podpisi lahko dolgi največ tri vrstice ter največ osemdeset znakov na vrstico. Vsi podpisi, ki ne ustrezajo umetniškemu kriteriju, bodo po krajšem prehodnem obdobju odstranjeni.

33 komentarjev

Longhorn na "policah"

Cachenetworks.com -

Microsoftov opevan operacijski sistem, naslednik Windows XP, ki se zaenkrat še kodno imenuje Longhorn, je ponovno postal "širše dostopen". Dasiravno je celotna zadeva še vedno v alpha stadiju in jo do vsaj pogojno uporabne bete loči še kar nekaj časa, so naši bistroumni hekerji uspeli dobiti build 4008. Build, v Microsoftu poimenovan tudi Longhorn M4 Build, je seveda še daleč od končne različice, saj vanj ni implementiranih še kar nekaj stvari, npr. nov WinFS datotečni sistem, tako da je namenjen zgolj ogledu, kot resni uporabi. Nekaj posnetkov si lahko ogledate na BetaNews, medtem ko je izvirna novica na...

13 komentarjev

Test GeForceFX 5800 Ultra

vir: Guru 3D
Guru 3D - Pri Guru3D so se res potrudili in napisali izredno temeljit test najnovejše, zdaj že kar kontroverzne grafične kartice Geforce FX, narejene po referenčnem designu Nvidia. Test je dolg kar 24 strani, v njem se natančno posvetijo vsakemu detalju te kartice. Zaključek, odličen izdelek z odličnimi lasnostmi, najhitrejša kartica trenutno, draga ter glasna ob izbiri FX Flow hlajenja. Res zanimivo branje.

7 komentarjev

GeForce FX 5800 Ultra

Hardware Zone - No, očitno so se stvari pri nVidii že začele premikati, saj se na medmrežju pojavlja vedno več testov FX serije. Na Hardwarezone spisali res obsežen test o nVidini mojstrovini imenovani GeForce FX 5800 Ultra. Kartica bo imela 8 cevovodov, 256 MB DDR II pomnilnika in procesor, ki bo tiktakal na skoraj neverjetnih 500 MHz. To zverino pa bo hladil sistem OTES, ki deluje kot nekakšna izpušna cev, saj vroč zrak odvaja skozi zadnjo stranico ohišja.

2 komentarja

Grafična pošast na testu

Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so objavili zanimiv članek z grafičnega področja. Tokrat so si ogledali delovanje in hitrost Nvidiine profesionalne grafične kartice -- NVIDIA QuadroFX 2000. Kartica jasno ni namenjena igranju iger, zategadelj so temu prilagodili tudi testne programe, ki so tokrat bili Viewperf 7.0, 3D Studio Max 4.2 in Solidworks 2001 Plus. Zaključek? Gre vsekakor za izvrstno kartice, ki se odlikuje tako z odličnimi zmogljivostmi, dodelanimi gonilniki in prilagodljivostjo, a vse to ima svojo ceno. Ceno, ki tokrat znaša 1.400 ameriških dolarjev. Klik!

6 komentarjev

Prve slike NV31

X-Bit Labs - Morda že veste, morda še ne, ampak jutri naj bi nvidia predstavila svoja nova grafična procesorja s kodnimi imeni NV31 in NV34. Oba bosta osiromašeni izvedenki NV30 na katerih so bazirale GeForce FX 5800 (Ultra). Podpirala bosta DirectX 9.0, čeprav najverjetneje v malce okrnjeni obliki in s pomočjo osrednjega procesorja. Sicer pa, če izvzamemo DX9 podporo in višje frekvence, niti ni videti bistvenega napredka glede na GeForce4 Ti.

Kot prvi na svetu so se x-bit labs dokopali so slik NV31, ki se bo (kot kartica) najverjetneje imenovala GeForce FX 5600. Na pogled izgleda kot poenostavljena GeForce4 Ti4600 z dodatnim napajanjem. Glavna pridobitev, ki so jo lahko obetamo od teh dveh kartic je predvsem nižja cena GF4 Ti razreda grafičnih kartic, saj...

10 komentarjev

Gigabitni ethernet

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware si lahko ogledate kratek odgovarjalnik na osnovna vprašanja glede gigabitnega etherneta, ki ga lahko poimenujemo tudi 1000Base-T ali "gigabit-Ethernet-over-copper" in povezuje računala med seboj kar 10x hitreje od trenutno najbolj razširjenega 100Mbps etherneta. Skratka, če bi radi prenašali datoteke med računali s hitrostjo celih 1.000 Megabitov na sekundo si vodič le oglejte.

0 komentarjev

FIC o R9800 in R9800Pro

Warp2Search - Eden od ATi-jevih OEM partnejev - FIC, je objavil podrobnosti o svojih prihajajočih karticah Radeon 9800 in Radeon 9800Pro.
Specifikacije:
  • 400MHz RAMDAC
  • 8 cevovodov
  • 256-bitna podatkovna širina (pomnilnik)
  • združljivost z AGP 8x, 4x in 2x
  • podpora dvema monitorjema
  • podpora DirectX 9.0/OpenGL
Radeon 9800 bo tovarniško nastavljen na 325/310MHz (jedro/pomnilnik). Na sami kartici pa bo prispajkanih 128MB pomnilnika, medtem ko bo Radeon 9800 Pro tekel pri 400/460MHz in bo nosil do 256MB pomnilnika.

16 komentarjev

Dellove nove kištice

Slo-Tech - O Dellu poročamo nemalokrat: veljajo za eno najbolje poslujočih podjetij (rezultati v času recesije so bili za večino ostalih podjetij sanjski), svoj sortiment nenehno širijo (naj spomnim na pred nedavnim izdane dlančnike Axim), hkrati pa njihovi izdelki veljajo za ene najbolj ugodnih, kar dosegajo z minimiziranjem posrednikov med proizvajalcem in kupcem -- no, roko na srce, to za Slovenijo ne drži preveč.

Seriji Inspiron (2-, 4-, 8-) so tokrat dodali izdelke 1100, 5100 in 8500. Vsi se ponašajo s klasičnimi Dellovimi kvalitetami, torej predvsem dobrim zaslonom in tipkovnico, dasiravno tudi tehnikalije niso skromne. Novinci prinašajo tudi prenovljen design; ta se tako odmika od že zastarele (a vseeno lepe) temne 'kovčkaste' oblike k trenutno bolj moderni sivi rahlo zaobljeni škatli (spominja na Applove PowerBooke?). Klik!

V Slovenijo naj bi prvi primerki pricurljali predvidoma v roku kakšnega meseca.

1920 x 1200 pikic.

1 komentar