»

Nov rekord v navijanju!

The inquirer - Fantje na VR-Zonu so po podatkih Inquirerja podrli rekord z navitje najnovejšega 2.2 GHz Pentiuma4 na ubijalskih 2.8 GHz. Sočasno pa so se lotili tudi navijanja GeForca 3 Ti200, ki so ga iz prvotnih 175/400 Mhz navili na kar 240/540 Mhz. Kljub vsemu se VR-Zonovci ne hvalijo preveč, saj FSB deluje s frekvenco 128 MHz, frekvenca pa je poskočila ravno zaradi velikega faktorja 22. Vsi ti posegi so zadoščali, da so v 3D Marku 2001 dosegli rezultat 9402. Wow!

Addendum by Sergio - 2.8 GHz je mogoče res ubijalskih ter v vsakem primeru omembe vrednih, ampak to ni absolutni rekord. V novicah prejšnjih dni lahko zasledite še mastnejši OC - kar 3.0 GHz. Sicer pa svaka čast v vsakem primeru

Addendum by slycer - Sergio, že res, da je 3 GHz ubijalski rekord, vendar pa ne smeš pozabiti, da ni izključeno dejstvo, da je tipu uspelo narediti samo screenshot al pa pognati testni program, nato pa je vsa mašina zamrznila .

Addendum by Sergio: Vzeto na znanje ...

8 komentarjev

Še en korak k umetnim očem?

NASA - Slepota je danes še vedno ena izmed "bolezni", ki jih ne moremo pozdraviti. Če je v možganih okvarjen center za vid, nam ni pomoči, saj smo gotovo lahko 100 % prepričani, da ne bomo več nikoli spregledali. Če pa so okvarjene samo oči, pa nam še vedno ostaja kanček upanja. Zagnani znanstveniki iz ustanove Space Vacuum Epitaxy Center (SVEC) se že kar nekaj časa ukvarjajo z nadomestki, ki bi utegnili popraviti okvarjene oči in odpraviti slepoto. Poizkusi so zaenkrat kar obetavni, vendar pa se moramo zavedati, da tudi, če znanstvenikom slučajno uspe narediti umetne oči, pacienti ne bodo nikoli več videli tako, kot so prvotno. Naravne oči so eden izmed najbolj občudovanja vrednih organov, ki jih je narava razvijala milijone let. Ampak je še vedno bolje vsaj malo sprejemati svetlobo, kot pa biti slep.
Če me spomin ne vara, sem na nacionalki pred časom gledal neko oddajo o tem, kako naj bi človeku popravili okvarjeno uho in mu tako zopet povrnili sluh. Tukaj so znanstveniki že imeli...

0 komentarjev

Procesorji v prihodnosti

EETimes - Kljub temu, da so procesorji danes postali cenovno dokaj ugodne in močne zverine, ki lahko poganjajo še tako zmogljive programe, se njihov razvoj kljub temu ni ustavil, ampak se nemoteno nadaljuje naprej. Danes se vsi čudimo nad procesorjem Pentium4, ki vsebuje kar 42 milijonov tranzistorjev, vendar pa nas inženirji opozarjajo, da to ni nič v primerjavi s prvimi čipi, ki bodo vsebovali kar milijardo tranzistorjev in jih bomo videli leta 2007. Da pa vmesno obdobje ne bo preveč "dolgočasno", se bomo lahko zabavali z opazovanjem, kako napreduje tehnologija izdelave. Leta 2003 bomo tako ugledali prve čipe, ki bodo izdelani v 0.09 mikronski tehnologiji, leta 2005 0.065 mikronske in leta 2007 0.045 mikronske čipe. Pusto ne bo niti pri razvoju novih ohišij za procesorje, katerim proizvajalci iz dneva v dan posvečajo več pozornosti, saj nam procesor le malo koristi, če je vsa tehnologija nabasana v tehnološko zastarelem ohišju. Intel pospešeno pripravlja svoj BBUL (bumpless build-up...

2 komentarja

Thomasu:

Slo-Tech - Ta stavek vsebuje točno devetnajst a-jev, dva b-ja, en c, dva č-ja, enajst d-jev, štirideset e-jev, en f, en g, en h, štirinajst i-jev, osemindvajset j-jev, dva k-ja, en l, štiri m-je, osemnajst n-jev, pet o-jev, tri p-je, sedem r-jev, šestnajst s-jev, pet š-jev, triindvajset t-jev, dva u-ja, triindvajset v-jev, en z in en ž.

Se opravičujem, ker pišem novico, ki ni povezana z izumi v računalništvu (heh, ali pač?) - naj vam pojasnim. Rešili smo problem, za katerega je Thomas rekel, da ga itak ne znamo. Rešili smo ga in to celo več kot tri tedne pred rokom. Če vas še vedno zanima moje pozno sobotno bluzenje, kliknite semle. Hehe .

10 komentarjev

Shuttle AV40/R

Overclocked Cafe - Intel ljudstva od predstavitve naborov 440BX ter 815 nekako ni več preveč navduševal. Čipovja so bila preprosto prepočasna, pa čeprav sicer dokaj solidna, zelo nepriljubljena. To se je spremenilo z dodano podporo pomnilniškim čokoladicam DDR, ki jih je pridno izrabljal AMD. Prav tako pa so pri VIA prestavili svoj nabor, P4X266 (southbridge VT8233), Shuttle pa na tem čipovju temelječo ploščo.

Test plate so izvedli na Overclocked Cafe-ju, ugotovili pa so 'le', da je plošča izjemno dobra: hitra, stabilna, navijaču prijazna, z nemalo bonbončki. Ocena 98 % to nekako dokazuje... Klik! ...

4 komentarji