»

Lycos v. spammerji - 1:1?

Microsoft software Forum Network - Pred nekaj dnevi je Lycos izdal ohranjevalnik zaslona "Make Love Not Spam" ki pošilja veliko zahtevkov na strežnike ki se oglašujejo v spam sporočilih, oziroma izvaja nekakšen omejen DDoS napad nanje.

"Nekakšen omejen" napad zato, ker naj bi Lycos samo upočasnjeval njihovo delovanje, saj naj bi preverjal da strežnik ni slučajno že klonil pod težo napada, čeprav je BBC News poročal, da sta kljub temu dva strežnika zaradi omenjenega "ohranjevalnika zaslona" že prenehala delovati.

No, ena izmed napadenih spletnih strani ( www.moretgage.info, ki je sicer registrirana na Poljskem) pa je začela vse zahtevke preusmerjati na Lycosovo makelovenotspam.com, ki je zato trenutno v stanju "STAY TUNED".

Se nam obeta nova kibervojna?

Na novico nas je opozoril Delfi.

35 komentarjev

Microsoft začel prodajati Windows XP SE v Aziji

The Register - Pri Microsoftu so potrdili, da so začeli prodajati svojo okleščeno, a poceni, različico operacijskega sistema Windows XP, poimenovano Windows XP Starter Edition.

"Privilegij" do nakupa te različice imajo zaenkrat samo uporabniki v Indiji, Indoneziji, Maleziji, Rusiji in Tajski. Kenneth Ludin, Microsoftov šef za operacijske sisteme v Aziji je povedal agenciji Reuters, da se bo prodaja v Indoneziji in Maleziji začela do konca tega meseca, v Rusiji in Indiji nekje v začetku naslednjega, medtem ko jo je na Tajskem že moč kupiti.

Prednost te različice je dejstvo, da stane za polovico manj kot druge različice operacijskega sistema Windows XP, kar bi naj zmanjšalo stopnjo piratstva in omogočilo še večim ljudem dostop do računalnika.

Windows XP SE bo na voljo preveden in samo prednaložen, v prosti prodaji ga ne bo.

52 komentarjev

DDoS napad na BitTorrent strežnike

Slashdot - Slashdot poroča, da so se neznani napadalci lotili DOS-anja BitTorrent strežnikov LokiTorrent in Suprnova.

Napadalci so neznani, saj gre za DDoS napad, po vsej verjetnosti iz množice zombijev (gre za računalnike z nameščenim trojanskim konjem, ki jih je mogoče upravljati na daljavo), znano pa je, komu gredo BitTorrent in P2P omrežja na splošno najbolj v nos.

To ni prvi napad na P2P omrežja, le-ta so bila tarča napadov že na začetku lanskega leta, pred tem pa so bili tarče DDoS napadov tudi strežniki organizacij za boj proti spamu.

10 komentarjev