»

Brezžično omrežje

AnandTech - Imate doma dva ali več računalnikov in se ne morete odločiti med navadnim omrežjem po UTP kablih in brezžičnim omrežjem? Tega problema so se lotili na Anandtechu in obe možnosti dodobra pretestirali, v teoriji in v praksi. Resda so brezžične povezave počasnejše, a ta razlika ob priklopu več računalnikov upada. Dosti večji problem pa je cena komponent za berzžično omrežje, kar je pa že druga zgodba. Če vas članek zanima, si ga le preberite.

0 komentarjev

Izboljševanje WinXP

Tweak Town - Na Tweak Townu so se potrudili ter napisali članek o izboljševanju Windows XP operacijskega sistema. Avtor se dotakne prav vsega - od omogočitve Clear Type prikaza črk, preko hitrejšega zagona operacijskega sistema z manjšim dodatkom v zagonsko vrstico Explorerja, prek izključitve AutoPlay možnosti, do opcije, da ob izklopu računala Windows avtomatično pobije vse odprte programe brez spraševanja.... Vsekakor zanimivo branje za vse lastnike tega operacijskega sistema.

1 komentar

XP 1900+ vse bliže izidu

The inquirer - Hehe, vojna med največjima rivaloma še kar traja in traja. AMD je, nekako popolnoma nepričakovano, poslal nekaterim e-stranem, ki se ukvarjajo z računalništvom, novo izvedenko XP, ki deluje pri 1600 MHz. XP 1900+ naj bi uradno izšel enkrat naslednji teden, čeprav je bilo predvideno, da naj bi ta procesor ugledal luč dneva šele decembra. Cena naj bi se gibala okoli 260 ameriških zelencev. Govori se tudi (čeprav povsem nepotrjeno), da naj bi imeli Athloni XP v sebi en del jedra izgrajen v .13 mikronski tehnologiji - zaradi tega naj bi se procesor toliko manj grel. Kot pravi The Inquirer, se AMDju ter Intelu ne bo dobro pisalo, če boste še dolgo vzdrževala to cenovno vojno. AMDju namreč manjka 3 milijarde dolarjev za izgradno proizvodnih linij za .13 mikronsko tehnologijo. Aja, koliko časa bomo že gledali .13 mikronske procesorje? Eno leto, pravite?

2 komentarja

Kar je preveč je pa too much!

Irontic - Novico je poslal Darko Pevec:

Hja, nekateri pa res nevejo kdaj je dovolj. Si predstavljate 21 (beri enaindvajset) ventilatorjev v enem ohišju. Najbolj bizarno pa je to, da to ohišje izdeluje firma AMK in to prodaja. Ohišje ima oznako AMK Computers PC76-1708 in je v resnici predelano ohišje Lian Li PC-76 tower. Nekaj podatkov:
- št. ventilatorjev: 21
- pretok zraka: 1708CFM
- hrup: pravijo, da približno tako, kot ogromna hotelska klima v polnem pogonu.. V glavnem - ni preveč tiho
- napajalnik: 550W
- cena: bolje da ne veste
Kakšni so pa rezultati? Kar dobri :) skoraj nobene spremembe temperature med idlanjem in full loadom. Kako pa to izgleda? Slika

3 komentarji

Svoboda tipkanja na internetu?

Ace's Hardware - Dober glas seže v deveto vas, pravijo stari. In res je tako. Eden hardveraš naj bi ugotovil, da je razlika med zvočno kartico SB Live ter SB Audigy minimalna in da se da nekatere razlike premostiti preprosto z gonilniki. Čeprav v to dejstvo sploh ne verjamem (razlika med čipoma EMU10K1 in EMU10K2 - Audigy - je zelo velika), je Tajvanec ugotovil, da so beta gonilniki za Audigy kartice, katerih ne dobimo več, delovali tudi na starih Live karticah in da naj bi veliko razlike celo bilo opazne. Seveda je možno, da je Tajvanec lahko lagal, a to nekako pade v vodo, ko opazimo reakcijo Creativa, ki jo komentirajo na Ace's Hardware. Creative je zahteval, da se osemstranska razlaga brezpogojno umakne iz dotične domače strani, iz njihovega strežnika zbriše povezave na in dejanske gonilnike, ki so omogočali sporno namestitev, ter prosili, naj brišejo vse teme v forumu, ki naj bi slabo vplivale na Creative. Zanimivo, kaj? Upam le, da bo informacija prišla necenzurirano tudi do nas in da bomo...

3 komentarji

Ne opecite se pri melodiji za vaš mobilec!

ZDNet - Ste si na svojo telefonsko zverinico pravkar namestili piskajoč nadomestek priljubljene skladbe? Seveda - pa imate zanjo tudi licenco?

Jep, članice RIAA-e so se po Napsterju spravile še na ponudnike melodij za mobilne telefone. Trenutno tožb še ni precej, saj so tokrat pristopili drugače: od ponudnikov melodij so zahtevali licenciranje. Klik!

27 komentarjev

Nočna lučka

Bit Technologies - Še ena novica, ki nam jo je poslal Darko Pevec:

Na bit-techu so sprobali še en luškan mod. Tokrat so se lotili značke na računalniku. To je tista nalepka na sprednji strani računalnika na kateri je ponavadi logotip podjetja, ki vam je prodalo računalnik. V bistvu je kar enostavno. Oni so to stvarco kupili za 10 dolarjev, jaz bi pa to kar sam naredil (važna je ideja :). Klik!

4 komentarji