»

Nobelova nagrada za medicino 2010

Slo-Tech - Danes točno ob 11.30 uri po srednjeevropskem poletnem času je Švedska kraljeva akademija znanosti objavila prejemnika letošnje Nobelove nagrade za medicino. Za svoj doprinos k znanosti na področju fiziologije ali medicine je nagrado prejel britanski znanstvenik Robert Edwards za svoje delo na področju in vitro oploditve.

In vitro oploditev je postopek, pri katerem več jajčec oplodijo s spermo darovalca zunaj telesa, nato pa...

21 komentarjev

Prijeti še kolovodje botneta Zeus

Z Zeusom okuženi računalniki

vir: ComputerWorld
The Register - Po usklajeni akciji britanske in ameriške policije, ki sta pretekli torek na obeh straneh Atlantika aretirali več deset vpletenih v spletno kriminaliteto prek botneta Zeus, a za celotno operacijo nepomembnih oseb, je ukrajinska policija konec tedna na prste stopila vodjem. V policijski operaciji Trident Beach sta namreč sodelovali tudi nizozemska in ukrajinska policija, in slednja je aretirala pet oseb, ki so po predvidevanjih odigrali glavne vloge pri širjenju, upravljanju in izkoriščanju botneta Zeus. S tem so si pridobili protipravno korist v višini 70 milijonov dolarjev, medtem ko so neuspešno poizkušali ukrasti trikrat toliko.

Operacija se je začel maja lani, ko so agentje FBI v Nebraski izvedeli za avtomatsko...

6 komentarjev

ARM bo svojim čipom dodal večnitenje

Cortex A15 'Eagle' je še enoniten, nasledniki pa ne bodo več

vir: PC World
PC World - Predstavnik podjetja ARM je napovedal, da bo podjetje v svoje prihodnje procesorje dodalo večnitenje. Podjetje ARM je poznano po procesorskih dizajnih, ki jih nato licencirajo proizvajalcem čipov. Njihovi čipi so našli pot v veliko pametnih telefonov, v podjetju pa se sedaj spogledujejo še s trgom strežnikov, mrežne opreme in telekomunikacij. Medtem ko za pametne telefone večnitenje ni nujno, morajo za preboj na strežniški trg to tehnologijo obvezno uvesti.

To je povedal tudi njihov tržnik Kumaran Siva, ki je dejal, da bodo imeli...

25 komentarjev

Kiberpipa - zgodovina iger in čiščenje divjih internetov

Namizne družabne igre v času interneta in računalniških iger

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 5.10. ob 19h nas bo Jernej Virag, sicer razvijalec, s kar nekaj izkušnjami pri razvoju in mnogo več pri igranju iger, popeljal Od Pogube do Krize na potovanju skozi preteklost grafike računalniških iger.


V sredo 6.10. ob 19h, bo na #153 Spletnih uricah z naslovomm Čiščenje divjih internetov, Swizec Teller predstavil zadnja tri leta izkušenj z razvojem pametnega RSS bralnika in softverskem prečesavanju spleta.

V četrtek 7.10. bodo udeleženci delavnice Osnove Wordpressa v treh šolskih urah spoznali osnove bloganja.

8 komentarjev

Google prevzel BlindType

CNet - Google je te dni prevzel mlado podjetje BlindType, s katerega dosežki namerava izboljšati tipkanje oziroma vnos besedil na napravah z Androidom. Kot so zapisali na blogu, so v BlindTypu navdušeni, da postanejo del koncerna Google, a kaj drugega tako ali tako ne morejo dejati. Podjetje je še tako zelo sveže (start-up), da pravzaprav niso izdali še nobenega kosa kode kot končni izdelek. Julija so beta verzijo premotrili na Singularity Hubu in ji dali pozitivno oceno.

BlindTypova rešitev po njihovih lastnih besedah omogoča enostavno tipkanje na pametnih mobilnih napravah brez naprezanja. Kot so dejali, se navidezna tipkovnica na zaslonu ves čas prilagaja uporabniku, tako da je mogoče slepo tipkanje brez tipkarskih napak. To ji uspeva z...

8 komentarjev