»

Neutrudni Windows XP

C|NET News - Microsoft je največjim izdelovalcem računalnikov tokrat pa res zadnjič ponovno podaljšal rok za prodajo Windows XP, in sicer iz 31. januarja 2009 do 31. julija 2009. Razlog za to potezo so v Redmondu skoraj ustrezno pojasnili. Čeprav operacijskega sistema z izjemo namestitev na ultra-poceni naprave že nekaj časa ne smejo prodajati več, lahko izdelkom še vedno prilagajo namestitvene plošče Windows XP ali naprave z Visto "podgradijo" na Windows XP. To bodo tako lahko počeli nekoliko dlje, kot nazadnje dogovorjeno, seveda pa ni izključeno še kakšno podaljšanje. Marsikaj je namreč odvisno od datuma izida Windows 7, ki bo za večino uporabnikov najverjetneje naslednji operacijski sistem po XP.

Windows XP je postal popularen takoj zatem, ko je Microsoft pokazal, da lahko naredi še kaj slabšega.

397 komentarjev

Pojavil se je Kindle 2

Kindle 2

vir: Gizmodo
Gizmodo - Amazonov elektronski bralnik knjig Kindle bo kmalu dobil mlajšega brata, katerega fotografije že krožijo po spletu. Kindle 2 bo imel v primerjavi z obstoječim modelom bolj zaobljene robove, barva in zaslon ostajata približno enaka, rahlo spremenjen je razpored tipk, paličica pa je nadomestila dosedanji "click-wheel". Kdaj se bo novi bralnik znašel na prodajnih policah je neznanka, enako velja tudi za njegovo ceno. Seveda so vse to ugibanja na osnovi pobeglih fotografij, nezanemarljivo dejstvo pa ostaja, da je najbolj priljubljen elektronski bralnik knjig Applov iPhone.Predrago.

33 komentarjev

ASUS z novimi očesu prijaznimi malimi prenosniki po Applovih stopinjah

Z bleščečim S101 ASUS začenja novo linijo malih prenosnikov

vir: engadget
engadget - ASUS, vsem dobro znani stvaritelj strojne opreme, še posebej svojih malih EEE prenosnikov, je obelodanil, da namerava do konca seprembra sploviti novo kreacijo iz slednje kategorije, ki bo nosila ime S101. "S" v njegovem imenu ima nedvomno opravka s stilom, saj bo malček s 16-21 milimetri debeline, odzadenjsko osvetljenim 10.2-palčnim WSVGA zaslonom in vrhunsko oblikovanim ohišjem v rjavi, rumenkasti in sivi izvedbi ciljal na kupce, ki so običajno na jabolčni dieti in so pripravljeni za dober dizajn nekoliko globlje seči v žep. Za novo linijo ASUSovih malih prenosnikov, ki bodo naphani še...

43 komentarjev