»

Microsoft ukinil TechNet

Slo-Tech - Microsoft je že julija napovedal, da bodo konec avgusta ukinili storitev TechNet. Po načrtih je bilo v soboto mogoče kupiti zadnje naročnine na TechNet, ki jih bo mogoče aktivirati do konca septembra. Naročnina bo veljavna za obdobje, kot ga je kupec izbral (torej lahko še polno leto dni), potem pa bo TechNeta konec. Vprašanje pa je, kaj bo z licencami in kakšne so alternative.

TechNet je bil namreč izjemno priljubljen med razvijalci, saj jim je po ugodni ceni omogočal dostop do najnovejših Microsoftovih izdelkov. Po pocenitvi pred tremi leti je najcenejša naročnina na TechNet stala 200 dolarjev (150 dolarjev za letno obnovitev naročnine). Sprva je licenca omogočala trajno uporabo tako pridobljenih programov, potem pa so jo lanskega julija spremenili, tako da...

15 komentarjev

Izšel novi Kindle Paperwhite

ZDNet - Amazon je uradno predstavil novega Kindla, ki jim je na splet ušel že nekaj ur pred uradno predstavitvijo (kar so odkrili naši sosedje), tako da niso imeli druge možnosti, kot ga tekom dneva dokončn razkriti. Prihaja Kindle Paperwhite druge generacije.

Z novim Kindlom niso izumljali tople vode, temveč ga najpravičneje označimo kot evolucijo starega e-bralnika. Ne prinaša prestresljivih novosti, temveč stopenjsko izboljšavo starega. Zaslon s tehnologijo E-Ink ima boljši, večji kontrast kakor stari, procesor je močnejši (sedaj Freescale 1 GHz), osvetlitev je predrugačena, da je očem prijetnejša, izboljšali so tudi zaznavanje dotikov.

V njem najdemo tudi programske novosti. Najprej...

82 komentarjev