»

HTC je zaključil z nadgrajevanjem One S

HTC One S

vir: Android Central
Android Central - Pred dobrim letom dni je HTC začel z novim poimenovanjem mobilnih telefonov, osnovanem na besedi One. Takrat so predstavili One X, One S in One V, kakor so bili rangirani po ceni in zmogljivostih. One S je uporabljal zgolj dvojedrni procesor (a je bil eden izmed prvih mobilnih telefonov s svežim Qualcommovim procesorjem Krait) ter 4,3-palčni zaslon z ločljivostjo 960 x 540 pik (v tehniki AMOLED), za razliko od štirijedrne Tegre 3 in 4,7-palčnega LCD-ja z ločljivostjo 1280 x 720 pik v One X. Navdušil je še z ohišjem, ki je bilo aluminijasto (One X je uporabljal debelo plastiko iz enega kosa), a je bil cenovno blizu One X.

...

26 komentarjev

Še dve verjetni ozdravitvi HIV-a

HIV

Nature - Na konferenci o AIDS-u, ki te dni poteka v malezijskem Kuala Lumpurju, so predstavili nova primera praktične ozdravitve HIV-a. Bostonska pacienta, kot ju imenujejo, sta že več kot leto dni brez zaznavnih količin virusa HIV v telesu, čeprav sta bila nedvomno okužena.

Prvi človek, ki so mu potrjeno ozdravili HIV, je berlinski pacient oziroma Timothy Ray Brown, ki mu je HIV uničil vse T-celice imunskega sistema. Presadili so mu kostni mozeg darovalca, ki je imel mutirani gen CCR5. Nove celice, ki jih je kostni mozeg tvoril, so imele zaradi mutacije spremenjen protein CCR5 na površini levkocitov T. Sev HIV-a, ki ga je imel berlinski pacient, se pripenja prav prek tega proteina, zato...

61 komentarjev

Snowdnu zmanjkuje držav, EU ostro proti ZDA zaradi vohunjenja v Bruslju

Guardian - Edward Snowden, ki je razkril obsežno vohunjenje NSA za ameriškimi in drugimi državljani, še vedno tiči na moskovskem letališču Šeremetjevo. Glavne težave mu povzroča ameriška zahteva za aretacijo in preklican potni list, zaradi česar ne more odpotovati. V Moskvo je iz Hongkonga prispel z dokumenti, ki mu jih je uredilo ekvadorsko veleposlaništvo, kar pa je Ekvador že označil za napako, veleposlanika pa bodo kaznovali. Da bi Snowden lahko sedaj kam odpotoval, mora dobiti dokumente, do česar pa bo najlaže prišel, če mu katera država odobri azil.

Rusija to gotovo ne bo, saj je predsednik Vladimir...

57 komentarjev