»

Kazaa bo plačevala uporabnike?

News.com - Hnh - malo verjetno - a govorice ne potihnejo! Kdor vleče uha malo naokrog, je verjetno že pred letom zasledil te čenčarije, a jim seveda ni nihče verjel. Ker so se govorice ponovile v močnejši obliki, morda le bo kaj na tem, a ne za nas. Kazaa naj bi namreč v povezavi s podjetjem Altnet plačevala določenim uporabnikom uporabo njihovih storitev. Se pravi dol in gor vlečenje datotek preko njihovega P2P servisa. In kje je trik? Distribucija datotek mora biti legalna. Mmmm. Beri tu!

1 komentar

nForce 2 plošče

AMD Zone - Trenutno najbolj popularno čipovje za AMD procesorje je zagotovo nForce 2, ki je prisotno že kar nekaj časa. Na trgu je kar nekaj odličnih primerkov te tehnologije, če pa vas zanima kako se je obneslo 5 najbolj popularnih odklikajte na AMD Zone, kjer so spisali test na kar 14 straneh. Prišli pa so do podobnega zaključka kot vsi ostali, Epox 8rda+ najboljša za navijanje, ABIT NF7 pa nasploh ena izmed boljših plošč.

7 komentarjev

Indija za odprto kodo

The Register -

Vodilni možje naše Kokoške so pred kratkim pristali na uporabo Microsoftovih programov v državni upravi, kar pomeni, da za odprto kodo v državnih vodah ni prostora. A do drugačnega zaključka so prišli v Münchnu, kjer jih niti Bill Gates ni mogel prepričati v uporabo njihovega operacijskega sistema. Do zelo podobnega rezultata so prišli tudi v Indiji, kjer vidijo prihodnosti v obliki odprte kode.

Očitno bo Bill Gates živel le še od nas.[:D]

5 komentarjev

ECS EZ-Buddie

Hardware Zone - Očitno postaja, da prihodnost računalniških ohišij postaja vse "manjša", saj na tržišče prihajajo vedno bolj kompaktna ohišja. Eno izmed na pol sestavljenih sistemov je tudi ECS EZ-Buddie (D1, S4-2), ki ima že vgrajeno matično ploščo in ima poskrbljeno za hlajenje. Takoj opazimo da je ohišje narejeno zelo kvalitetno in skriva mnogih priročnih skrivnosti. Ena izmed njih je zelo praktičen LCD prikazovalnik in nadzorovalnik procesorske frekvence.

1 komentar

Nov 3DMark rekord

MSI - Veliko ljudi kupuje najmočnejše računalnike, najdražje komponente in navija vse kar se naviti da. Čemu? Eden izmed razlogov je zagotovo tudi doseganje astronomsko visokih številk pri testnih programih. Pred kratkim je padel nov rekord v 3DMarku, saj je računalnik pri 3DMark2001 SE dosegel kar 25.214 točk, kar je za nekatere skoraj nepredstavljivo veliko. V novejšem testenem programu -- 3DMarku 2003 -- pa so se cifre ustavile pri 8.194 točkah.

14 komentarjev