»

Intelovo prihodnje strežniško podnožje bo LGA7529

Slo-Tech - Na internet so pricurljali posnetki prihodnjega Intelovega podnožja za strežnike procesorje, ki ga bomo videli pri procesorjih Sierra Forest. Gre za nove Xeone iz proizvodnega procesa Xeon 3, ki uporabljajo zgolj jedra E, in bodo na voljo leta 2024. Novo ležišče se imenuje LGA7529, saj ima toliko kontaktov. Spomnimo, da ima trenutni LGA4677 za procesorje Sapphire Rapids toliko kontaktov.

Leta 2024 bo Intel procesorje razdelil na generacijo Sierra Forest, ki bo imela veliko učinkovitih jeder E, in Granite Rapids, ki bodo imeli manj, a zelo zmogljivih jeder P, vse na platformi Birch Stream. Oboji bodo sedli na LGA7529, katerega prve slike so se pojavile na kitajskih straneh. Ker bo imela nova platforma lahko bistveno več jeder, ki pa bodo varčnejša, bo novo ležišče nujno. Hkrati bodo podpirali 12 pomnilniških kanalov, kar bo za 50 odstotkov povečalo prepustnost.

Intel seveda posnetkov uradno ne komentira, prav tako še ni posnetkov nobenih procesorjev.

9 komentarjev

Apple v prvem četrtletju pod pričakovanji

Yahoo News - Apple je prvo četrtletje svojega fiskalnega leta, ki se je končalo decembra, sklenil s slabšimi rezultati od pričakovanj. Na predstavitvi rezultatov sta izvršni direktor Tim Cook in finančni direktor Luca Maestri kar sedemkrat izpostavila težke gospodarske razmere (challenging economy), kar se redko zgodi. Prav tako se redko primeri, da Apple ne doseže pričakovanih rezultatov, kar se je zgodilo to pot.

V minulem četrtletju je Apple zbral 117 milijard dolarjev prihodkov, s čimer je ustvaril 30 milijard dolarjev čistega dobička. To pomeni, da so prihodki v primerjavi z enakim obdobjem lani padli za pet odstotkov, dobiček pa za 15 odstotkov. Hkrati so tudi nižji od pričakovanih 121 milijard dolarjev prihodkov. Razčlemba po sektorjih pokaže, da je prodaja iPadov in storitve (Music in TV+, iCloud, AppleCare) presegla pričakovanja, iPhoni in Maci pa so močno zaostali. Zlasti prodaja Macov je zdrsnila za 30 odstotkov v primerjavi s pričakovanji.

Pozitivne novice so tudi krepitev prodaje...

5 komentarjev

Porota: Muskov čivk o prevzemu Tesle ni povzročil škode

The Wall Street Journal - Elon Musk je na bil včeraj na sojenju zaradi izjav na Twitterju iz leta 2018, v katerih je trdil, da ima zagotovljeno financiranje za odkup podjetja, spoznan za nedolžnega. Porota je v dveh urah presojanja po zaključni besedi ugotovila, da Musk ni oškodoval investitorjev.

Pred petimi leti je Musk na Twitterju objavil, da razmišlja o odkupu podjetja po ceni 420 dolarjev za delnico, za kar naj bi imel zagotovljeno financiranje. Kasneje je dodal, da je investicijska podpora zagotovljena in da je edina prepreka le še glasovanje delničarjev na skupščini. Delnica podjetja je po tej objavi poletela, kasneje pa je postalo jasno, da prevzema ne bo, in delnica je začela izgubljati vrednost. Pet let pozneje je delnica vredna približno 190 dolarjev (vmes se je zgodila cepitev 1:3).

Zaradi čivka je moral Musk plačati 20 milijonov dolarjev, saj je Agencija za trg vrednostnih papirjev (SEC) ugotavljala kršitve, zato se je poravnal. Vztrajal je, da ni storil ničesar narobe in da se je poravnal,...

8 komentarjev