»

Telekom

Finance - Telekom začne jutri komercialno tržiti svojo ponudbo ADSL. Celih 145 milijonov tolarjev vreden biznis je pripadel Iskratelu, ki ga je Telekom izbral med tremi različnimi ponudniki. Telekom pričakuje, da bo do konca leta napeljali okoli 20.000 ADSL priključkov. We shall wait and see... Celoten članek si oglejte tukaj. Thnx, J-A-G!

11 komentarjev

Nov PowerStrip

3D Files - In sicer PowerStrip 3.0 Beta3 Build 113, downloadate pa si ga lahko tukaj, velik je pa samo 432 KB. Za tiste, ki še ne veste, kaj PowerStrip je - je programček za nastavljanje vseh mogočih in nemogočih lastnosti grafičnih kartic.

2 komentarja

Cyclone 5000

Cole 3D - No ja, kljub temu, da je vikend in nedelja, se je našlo kar precej zanimivega in zgleda, da se danes vse vrti okoli ohišij.

Na Cole3D so se spravili stestirati ohišje Cyclone 5000. To je midi tower z vgrajenimi ventilatorji in tudi 300 vatnim napajalnikom. Cena tega ohišja je okoli 160 ameriških dolarjev. Morda se vam zdi veliko odšteti okoli 35 tisoč tolarjev za računalniško ohišje, a če se cene sešteje (ne pozabite 300W napajalnika), se ugotovi, da se ta naložba kar izplača. Pa še nobenega dela ni z vrtanjem lukenj in podobnim.
Skoraj bi pozabil, test si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev

Front-X Multimedia Ports

2CPU - Tole stvarco sem našel pri avstralskih overclockerjih in je neke vrste podaljšek za vhode na zvočni kartici. Priklopi se jo lahko v vsako zvočno kartico, kar prek navadnih vhodov. Od tam gredo kabli skozi prosto (če se najde kakšno) režo za kartice, skozi računalnik, do priklopne postaje, ki je nameščena v mesto za CD-ROMe. Na tej 'postaji' je midi vhod, ali pa vhod za igralne pripomočke in tri vtičnice za stereo banance. Namen vsakega od teh vhodoh/izhodov pa si lahko sami izberete. Test te preproste napravice si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev

LCD Status Display

Overclockers Australia - Link na podoben članek je bil na slo-techu že objavlen, a se mi zdi tale boljši, saj je dosti bolj podroben. Pove nam dobesedno vse kar moramo vedeti, da si tak prikazovalnik vgradimo v kišto; od tega kam(COM port) in zakaj ga tja prilključimo, preko kupovanja zaslončkov, do pisanja gonilnikov, skratka VSE. Če ste kandidat za izdelavo takega statusnega LCD zaslona, vam ogled tega članga močno priporočam.

0 komentarjev

1000 prijavljenih!!

Jaz - Uf... Dosežek in pol... Od 6.11.2000 do danes se je na Slo-Tech prijavilo (ter uspešno aktiviralo) kar 1000 ljudi! Tisoči srečnež je, ironično, uporabnik z imenom pigeon. Zakaj ironično? Heh, prav pigeon bo naš novi korespondent, saj bo on prevzel naporno delo, Slo-Techov novi projekt. Kateri projekt, porečete? Naj bo to skrivnost. Do ponedeljka. Verjemite pa, da boste kar prijetno presenečeni. Torej, kar pogumno s prijavljanjem naprej. Kaj veste, mogoče bomo pa dvatisočemu celo kaj podarili, hehe .

[apendiks k novici] No, po tem ko sem napisal to novico, je prišlo do nejasnosti. Naj vam razložim: Ne, vzrok za njegovo delo ni ravno to, da je tisoči. Za njegov projekt smo bili zmenjeni že prej, dosti prej. To, da je on tisoči, je le golo naključje. Da ne boste mislili, da bomo vsakega tisočega fotrali s steroidi in potem gledali kako bo čimhitreje navil računalnik. Tega (zaenkrat) še ne počnemo ....

12 komentarjev

Bakreni distančniki

The Cold Shop - O teh pridobitvah za lastnike AMDjevih procesorjev smo že govorili. Bakrena ploščica, ki jo zadegamo med procesor ter hladilnik, se je izkazala za zelo priročno, saj zelo zmanjša rizik prelomitve procesorja na pol (huh ) ter še malo pripomore k hlajenju dotične zadevice. The Cold Shop so se spravili testirati enega teh gizmov ter prišli do nadaljnih zaključkov: Stvar sekne! Pa še poceni je. No, uvozniki, zmigajte se, ter začnite prodajati to! Zagotavljam vam, šlo bo ko med. Celoten test si oglejte tule.

0 komentarjev

Proklet vikend...

Dan's DATA - Zakaj, o, zakaj, vsakič ko hočem narediti stran malo ažurno, napisati malo novic, povedati kaj pametnega, zakaj ni NIČ NOVEGA? Dolgočasje na "world wide webu" je že takšno, da pajki pletejo svoj "web" na tem svetovnem "webu". Po naše: tuga . Ampak, ne bom obupal, potrudil se bom ter napisal kakšno novico, pa če bo še tako obupna .

Začenjamo pri Dan's Data....

3 komentarji