»

Razbita varnost DECT protokola

Slo-Tech - Skupina raziskovalcev iz dedected.org se je pred kratkim lotila varnostne analize Digital Enhanced Cordless Telecommunications (DECT) standarda, te dni pa so na CCC konferenci v Berlinu predstavili svoje ugotovitve.

DECT je protokol, ki se uporablja za zaščito brezžičnih komunikacij pred prisluškovanjem. Uporablja se pri domačih brezžičnih telefonih, pri otroških telefonih (baby phone), sistemih za odpiranje vrat, klicih v sili, brezžičnih čitalcih bančnih kartic, itd. DECT omogoča avtentikacijo bazne postaje in terminalov ter šifriran prenos podatkov.

Vendar pa so raziskovalci ugotovili, da je varnost DECT protokola mogoče razbiti s pomočjo navadnega računalnika z operacijskim sistemom Linux ter kartico ComOnAir za 23 EUR. S pomočjo prirejenega gonilnika so raziskovalci uspeli na precej enostaven način prisluškovati različnim DECT sistemom, pravijo pa, da bo podpora za prestrezanje DECT komunikacijam vgrajena že v naslednjo različico popularnega programa za analizo omrežij

7 komentarjev

AMD v škripcih

AMD - AMD se je znašel v nekoliko večjih težavah, kot so pričakovali še pred mesecem dni, zato bodo morali intenzivneje odpuščati. Namesto napovedanih 500 zaposlenih bo brez dela ostalo 600 ljudi. Zvišali se bodo tudi stroški za odpravnine in prestrukturiranje, ki bodo v iztekajočem se četrtletju namesto 50 milijonov dolarjev znašali 70 milijonov. Ostale posledice se bodo v stroških odrazile v prihodnjem letu, ocen o velikosti pa AMD še nima.

Poleg tega se AMD spopada tudi z investicijo v kanadaskega proizvajalca grafičnih čipov ATI, ki je AMD stala 5,4 milijarde dolarjev. Zaradi znižanja cen delnic so morali v AMD-ju poknjižiti že 2,5 milijarde dolarjev kapitalske izgube iz tega naslova, nadaljnje izgube, ki jih napovedujejo zaradi slabe prodaje ATI-jevih izdelkov, pa bodo vidne šele v prihajajočih izkazih. Ni še jasno, kako bodo vse tegobe vplivale na AMD-jev izdelovalni del, ki se bo odcepil od dizajnerskega, in bo v solastništvu z ATIC-om.

Z delnicami podjetja AMD se trguje okrog...

111 komentarjev

Netbook za ženske

Hartware.net - HP je predstavil nov netbook, ki pa za razliko od ostalih ne bo namenjen moškemu delu populacije. Mini 1099EG Vivienne Tam Edition Netbook bo namreč rožnat. Priporočena cena znaša 599 evrov, kar pomeni, da HP Intelov Atom N270, 60 GB diska, gigabajt pomnilnika, integrirano grafično kartico in nobenega optičnega pogona ceni za 250 evrov dražje kot v Miniju 701EG. Razlika mora biti posledica rožnate barve ali zgolj nečimrnosti.

14 komentarjev

Pri nagradah Vaporware nič novega

Duke Nukem Forever

vir: Wired News
Wired News - Revija Wired je v skladu s tradicijo razglasila že 11. nagrade Vaporware, ki jih v svetu računalništva podeljujejo za izdelke z največjimi, najpogumnejšimi in najgromovitejšimi napovedmi in obljubami, ki se potem ne udejanjijo. Prvo mesto je že tradicionalno oddano za Duke Nukem Forever, ki je to dosegel že šestkrat: leta 2001, 2002, 2005, 2006, 2007 in 2008. Poleg tega se je leta 2000 zavihtel na odlično drugo mesto, leta 2003 pa je prejel posebno nagrado Vaporware za življenjske dosežke. Po dvanajstih letih razvoja Duke Nukem Forever ni nič kaj bistveno bližje prodajalnim policam, čeprav so že februarja napovedali, da je zdaj pa res v postprodukciji in izjavo kmalu preklicali. Broussard in Miller za zamudo ne krivita le kurb in kokaina, temveč tudi...

7 komentarjev