»

Core i7-860 hitrejši od Core i7-920

Expreview.com - Izid Intelove nove platforme, LGA-1156, se nezadržno bliža, dobili pa smo tudi enega prvih testov novih procesorjev. Na turški strani Donanim Haber so stestirali Core i7-860, primerek z jedrom Lynnfield, ki ima frekvenco 2,8 GHz, 4 MB drugonivojskega predpomnilnika ter dvokanalni pomnilniški kontroler. Primerjali so ga s Core i7-920, najcenejšim predstavnikom procesorjev Bloomfield, nekoliko dražjim Core i7-940, starejšim Core 2 Extreme QX9650 ter Phenom II X4 965 BE. A najpomembnejša je primerjava med Core i7-860 in i7-920, saj imata procesorja enako ceno, 286 $ za 1000 kosov.

Test, ki so ga povzeli na Expreview, nam pokaže, da je Lynnfield več kot dostojen nasprotnik...

28 komentarjev

Indijska lunarna misija predčasno končana

Chandrayaan 1

vir: BBC
BBC - Indija se je lani pridružila družinici držav, ki so v vesolje poslale svojo lunarno misijo. V vesolje so oktobra poslali plovilo Chandrayaan, ki se je po 18 dneh uspešno vtirilo v tirnico okrog Meseca. Krožilo je na višini okrog 100 km in slikalo površje ter zbiralo razne podatke.

Prejšnji mesec so zabeležili prve tehnične težave, ko je odpovedal eden izmed senzorjev. Predstavniki indijske vesoljske organizacije (ISRO) so zatrdili, da so do takrat že dobili mnogo koristnih informacij iz slik, čeprav je bila njihova kvaliteta zaradi težav slabša. Sedaj pa so povsem izgubili stik s plovilom, ki ga poganja en panel sončnih celic, ki zmore okrog 700 W.

V ISRO ne verjamejo, da bodo v soboto...

11 komentarjev

Ribarjenje vedno manj priljubljeno

vir: IBM
Heise - Ribarjenje (phishing) je nelegalna praksa, kjer se zlikovci v elektronskih sporočilih pretvarjajo, da pišejo v imenu banke ali kakšne druge finančne institucije in uporabnike poizkušajo prepričati v razkritje ali vpis svojih osebnih podatkov. Postavijo celo spletne strani, ki so na las podobne pravim stranem, s katerimi poskušajo naplahtati nevešče uporabnike. IBM-ovo poročilo kaže, da je ribarjenje v upadu. Tovrstnih sporočil je bilo med vsem spamom v prvih šestih mesecih letos le 0,1 odstotka, medtem ko je bil lani ta delež med 0,2 in 0,8.Tudi podatki za Nemčijo so podobni. Letos je le še 10 odstotkov vseh zlorab v primeru...

21 komentarjev