»

V Pegatronu še slabše kot v Foxconnu

BBC - Apple je spet pod pritiskom skupin za zaščito delavcev. Potem ko je zadnja leta naslovnice polnil njegov kitajski pogodbeni proizvajalec Foxconn, se je izkazalo, da seveda to ni edini tovrstni primer. Foxconn je bil le najbolj izpostavljen. Razmere v podjetju Pegatron Group, ki je prav tako eden izmed pomembnih Applovih dobaviteljev, so še slabše kot v Foxconnu, ugotavlja China Labor Watch.

Ugotavljajo, da Pegatron vsaj v treh svojih tovarnah krši zakonodajo, saj tam delajo mladoletni delavci, opravijo preveč nadur in so jim kršene pogodbene pravice. Povprečno naj bi delavci v teh tovarnah delali 66-69 ur tedensko, kar so prikrivali, saj so morali podpisovati lažne izjave o manjšem obsegu nadurnega dela. Poleg tega jim očitajo še nedostojno nizko plačilo,...

110 komentarjev

Old Reader ne bo več na voljo javnosti

Neljubo sporočilo o spremembi pogojev

Slo-Tech - 13. marec je bil za uporabnike Googlove storitve Reader, zelo priljubljenega bralnika RSS virov, temačen dan. Takrat so pri Googlu namreč objavili, da bo s 1. julijem Google Reader zaprl svoja vrata. Mrzlično se je začelo iskati nadomestek tako za storitev za končne uporabnike, kot za API-je, ki jih je prek Googlovih strežnikov uporabljalo kar nekaj podobnih izdelkov. V dobrih treh mesecih se je kot ena izmed boljših zamenjav za uporabnike izkazal The Old Reader.

Na prvi pogled je po ukinitvi Google Readerja vse potekalo normalno, a so se kmalu pojavile prve tehnične težave, stran ni več blestela v hitrosti, itd. Razlog za to je poplava novih prijav in uporabnikov ter izredno majhna ekipa, ki skrbi za The Old Reader - Dmitry Krasnoukhov in Elena Bulygina (skupaj z nekaj občasnimi pomočniki), ki bralnik virov RSS razvijata v prostem času. Poplava uporabnikov in sledeče težave so prišle tako daleč, da nobeden izmed njiju nima...

10 komentarjev

Si.mobil spreminja cenik in obračunski interval

vir: 24 ur
Slo-Tech - Začenši s 1. avgustom bo naš drugi največji operater prešel z obračunskega intervala 60/1 na 60/60 (ali kar "60"), kar pomeni, da se bo vsaka začeta minuta pogovora zaračunala v celoti. Sprememba ne bo zadela vseh uporabnikov, saj jih ima večina že tako zakupljeno določeno količino pogovorov znotraj svojega paketa, vsaj za klice v svoje omrežje. Tisti, ki pa tega nimajo oz. bodo uspeli pokuriti vso svojo kvoto, bodo odslej plačevali polne minute, pa še to dražje. Cene pogovorov se namreč "zakrožajo navzgor", v povprečju od 12 do 15 %. Podrobnosti lahko vidite na ceniku.

Si.mobilov interval je s tem le še bleda senca

47 komentarjev