»

V soboto zvečer nad grafikulje!

več strani - Verjetno ste se velikokrat spraševali o tem, kdo je boljši -- ATi ali nVidia. Med tednom smo brskali po internetu in samo za vas iskali teste najnovejših in najhitrejšeh grafikulj ter jih danes zbrali na kupček. Vse testirane grafične kartice prihajajo od prej omenjenih podjetij in predstavljajo trenutno eno najboljših izbir za nakup. Med preizkusi boste našli tako tiste "navadne" grafikulje kot tudi večnamenske kartice, ki ponujajajo tudi že vgrajeno TV kartico. Vsem potrebnim (grafikulj seveda[:D]) priporočam, da si preberete kakšen članek ali dva.

- Prolink GeForceFX 5200
- Gigabyte Radeon 9200
- ATI AIW Radeon 9700 Pro - prvi del
- ATI AIW Radeon 9700 Pro - drugi del
- eVGA NVIDIA Personal Cinema
- FIC Radeon 9800 Pro
- MSI FX5200
- MSI FX5600-VTDR128

10 komentarjev

Narejeno za navijalce

Digit Life - Pomnilnik je vedno bolj pomembna komponenta, saj na naših računalih poganjamo vedno več zahtevnih aplikacij. XtremeDDR je tokrat predstavil dva nova pomnilniška modula osnovana na Samsung CCC4 oziroma CCCC jedru. Prvi se bo ponašal z oznako PC3500+, drugi pa s 3700+. Vtaknili jih bomo lahko v matične plošče, osnovane na 875P, 865PE, 845PE, KT400, SiS 648DX, VIA P4X400 ali nVidia nForce2 vezjih. Preden pa se odločite za nakup, si oglejte seznam 100-odstotno združljivih matičnih plošč.

0 komentarjev

Matične plošče za pozen sobotni večer ...

več strani - Teden se je zaključil in verjetno ste si vsi oddahnili od nujnih obveznosti, se usedli v vaš najljubši naslonjač in uč™ zazrli v zaslon. Čez cel teden se je nabralo mnogo testov matičnih plošč. Za vas smo jih pridno zbirali in jih sedaj vrgli na kup. Verjetno ste že čez dan opravili vse obveznosti in morda nimate kaj početi zato vam predlagam, da vaš pogled ne prezre naslednjih povezav do testov. Vsi testi niso najnovejšega datuma, a so vseeno odlični.

- VIA EPIA M9000 Mini-ITX
- Intel I865 "Springdale" Chipset
- Soltek SL-86SPE-L
- SiS 648FX Chipset Reference Board
- Viina platforma EPIA-M10000
- ABIT IC7-G (875P)
- še enkrat Intel 865 (Springdale) čipset
- Albatron PX865PE Pro II (865PE)
- Gigabyte 8KNXP Ultra
- DFI Lan Party Intel PRO875
- ABIT NF7-S V2.0
- Gigabyte 7VAXP-A Ultra KT400Al

Pa prijetno branje!

0 komentarjev

Intelovo novo označevanje

X-Bit Labs - Intel se je odločil, da bo za Pentium 4 in Celeron procesorje uvedel novo označevanje. Procesorji z novimi oznakami bodo na voljo po 12. juniju. Spremembe so naslednje:
- 2D matrix oznaka se bo zmanjšala in bo premeščena na novo mesto;
- od FPO oznake se bo odstranila štriri mestna serjiska številka;
- poleg 2D matrix oznake bo Intel dodal še novo ATPO in štirimestno serijsko številko.

Kombinacijo nove ATPO in FPO oznake pa lahko uporabimo za edinstveno identificiranje procesorja. Klik!

0 komentarjev

Pentalpha Aqualia

MODTHEBOX - Pa smo spet pri vodnem hlajenju, ki je v nekaterih računalnikih tako nepogrešljiv. Kompleti so postali zelo popularni saj imamo vodno hlajenje lahko vgrajeno že v uri ali dveh. Če pa se vam že to zdi potrata časa, pa si kupite Pentalpha Aqualia , ki se močno razlikuje od ostalih produktov. Glavna značilnost je, da so črpalka, rezervoar in hladilnik skupaj in tvrijo enoto, ki jo lahko vstavimo v 5.25 palčno mesto. Sistem izgleda praktično, a procesor je bil kar za 8°C toplejši kot pri zračnem hladilniku SLK 800.

1 komentar

Intel preiskuje Centrinov hrošč

E-week - Intel je prejšnji teden odkril motečega hrošča v svoji mobilni Centrino platformi. Po trditvah eWeek povzroči omenjeni hrošč napako samo v nekaterih primerih, ko je v računalniku nameščen Nortelov VPN-program. V splošnem se tako na prenosnikih na Centrino platformi in nameščinim VPN-programjem sistem občasno sesuje z modrim zaslonom. Trenutno je najverjetnejši vzrok Intelova družina PROSet gonilnikov. Intel in Nortel zadevo pospešeno raziskujeta, do objave popravka pa ostajajo delne rešitve, ki nekaterim uporabnikom sicer še vedno povzročajo težave, večini pa, sicer z omejitvijo funkcionalnosti, delujejo stabilno. Več o tem.

6 komentarjev