»

Nanotube

Ars Technica - Profesor Hicham Fenniri si je sposodil lastnosti DNK z namenom, da izdelajo samosestavljajoče nanotube. Kaj je smisel tega? Če mu bo uspelo, elektronskih vezji ne bomo več jedkali, ampak na nek način vzgajali. Zanimivo, tukaj je kar navedek:

"We use chemistry to maintain near-complete control over the physical properties of the nanotube. You can introduce functional molecules at any position along the outside of the nanotube to control its physical properties with chemistry. For instance, if you want something that is photo-active that absorbs photons and transports them to a new location in the assembly then you can introduce components in the parent molecule that absorb light. If you want it to conduct electricity, then you introduce a component into the parent that absorbs an electron and transfers it from one rosette to the next," said Fenniri.


Zanimivo, ni kaj. Če jim uspe in predvsem če bo postopek dovolj zanesljiv in uspešen, se lahko nadejamo dosti bolj zapletenih (in...

7 komentarjev

PR konferenca o prihodnosti slo-techa

Slo-Tech - Tole sicer ni čistokrvna novica, a vseeno. Kogar zanima prihodnost Slo-Techa, naj se danes ob 20h oglasi na kanalu #slo-tech (IRCNet). Organizirana bo virtualna konferenca. Verjetno boste tam dobili vse potrebne odgovore, ki vas zadnje dni tarejo :D.

P.S.: mislim da govorim v imenu vseh, če rečem, da si zelim debate v kulturnem in argumentiranem tonu.

10 komentarjev

Več pomnilnika

Sillicon Strategies - Kaj pravite na gigabajtne module? Ni dovolj? Ok, kaj pa 2 GB modul? Fantazija? Kmalu nič več. Zadevici bosta prišli od Infineona, sestavljeni pa bosta iz 18 oziroma 36 512 Mbitnih čipov. Še cena teh zadevic: 1 GB modul bo naprodaj za 1.900 zelencev (približno 500.000 SIT), medtem ko vas bo pa 2 GB modul prikrajšal za 3.900 $ (približno 1.000.000 SIT). Hja, cena je res malo visoka, ja, ampak če hočemo vedno imeti najnovejšo in najboljšo strojno opremo, je cena majhna :D.

0 komentarjev

Nasvidenje, GeForce...

HardOCP - Na predstavitvi GeForcea 4 je nVidiin CEO potrdil govorice, da GeForcea5 ne bo. Ne samo imena, tudi tehnologija, ki je v GeForceih, se bo poslovila. Tako da pričakujte v naslednji generaciji NvIdiinih kartic (NV 30 čip) nove tehnologije, najbrž tudi tiste, ki jih je razvil/razvija bivši 3Dfx team.

5 komentarjev

Nov test pekača

Slo-Tech - ... in nov svetovni rekord: Plextor 40x/12x/40x je zapekel 700MB medij v pičlih 3 minutah in 28 sekundah! Tako je, drago občinstvo, imamo zmagovalca in novega prvaka v tekmi najhitrejših...
Plextor je nekaj časa nazaj v trgovine poslal prve pošiljke PlexWriter PX-W4012TA in seveda sem ga dobil v roke tudi sam, ter ga razstavil na prafaktorje (ne dobesedno), da sem za vas spisal test. Hitro brat, saj v tem testu razložim tudi nekaj izrazov in sistemov, ki jih morda še ne poznate! S 40-kratno hitrostjo odklikajte na celoten test.

0 komentarjev