Prijavi se z GoogleID

»

Zopet pomanjkanje DDR čipov?

The Register - Pred dvema letoma in pol so bili na Tajvanu (in ne Tajskem, kot se mi je predhodno - napačno - zapisalo) oni potresi. Rezultat? Nemalo poškodovanih računalniških proizvodnjih linij, pametni ekonomisti pa so staknili glave ter še dodatno ustvarili umetno pomanjkanje RAM čokoladic. Ko pomislim na cene ramov v tistem času, me zaboli glava.

Se pa bo morda to -- zopet -- ponovilo. Hynix namreč namerava proizvesti manj čipov od načrtovanih. Podjetje namreč še vedno posluje v rdečih številkah, vsako povišanje cen pa mu gre hudo na roko. Če bodo njegovemu zgledu sledili tudi drugi proizvajalci (posebej Micron in Samsung), se nam v kratkem zopet obeta skokovito povišanje cen. Klik!

12 komentarjev

Anketa

Slo-Tech - Kateri OS uporabljate?
- Windows 80% (762);
- Linux 13% (120);
- Dos 4% (39);
- BeOS 1% (12);
- Unix 1% (11);
- nič od naštetega 1% (10).
Opravičujem se za to, ker nisem omenil nekaterih operacijskih sistemov kot je Macov MacOS in podobno, toda uporabnikov le teh je zgleda vseeno le 1%. Ker sem pričakoval podobne rezultate vas sedaj sprašujem še katere Windowse uporabljate.

19 komentarjev

Luknja v Mozilli

Vnunet - Mozillo (do verzije 0.9.6) ter njene derivate je možno s preprosto html kodo prepričati, da gledani strani pošljejo piškotke, ki so jih v uporabnikov sistem namestile druge strani. Na to nevarnost ni imun niti Netscape (različice 6 - 6.2), zatorej predlagajo prehod na verzijo 6.2.1.

2 komentarja

ElcomSoft vrača udarec

ZDNet - Podjetje, ki je naredilo program za kopiranje Adobe-ovih eBook datotek, ameriškemu pravosodju vrača udarec: 'Digital Millennium Copyright Act' je ameriška stvaritev, torej naj velja za tamkajšnja podjetja ter tržišče, ostale države pa naj lepo pusti pri miru. Tu pa se z njimi celo strinjam. Klik! Kaj porečejo (študentje) pravniki?

3 komentarji

Nagrade na področju polprevodnikov

The Register - Microsoft je po mnenju Microprocessor Report's Analyst Choice Awards v preteklem letu naredil najboljši skupek tranzistorjev za igračkanje, in sicer svoj X-box.
Sicer priznavajo, da imata veliko vlogo sicer Intel in Nvidia, ki sta verjetno naredila tudi najbolj umazano delo, vendar kaj hočemo, izdelek je še vedno Microsoftov
V kategoriji stežnikov in delovnih postaj je pa svoje 64 bitne procesorje nagrado dobil Intel.. Kot poročajo na The Registerju, sta to le dve nagradi, za ostalih sedem pa je potrebno še počakati.

0 komentarjev