»

Igra prestolov zmagovalec torrenta 2013, Iron Maiden niso priredili koncerta za pirate

Slo-Tech - Največkrat prenesena televizijska serija z interneta je Igra prestolov, kaže statistika prenosov prek torrentov. V povprečju si je posamezno epizodo serije z interneta pretočilo 5.900.000 ljudi, kar je več, kot je bilo gledalcev v ZDA pred televizijskimi sprejemniki.

Avgusta sta bili številki približno izenačeni pri dobrih štirih milijonih, od tedaj pa se je število prenosov še povečalo, čeprav je serija tekla od marca do junija. Omenimo, da so ustvarjalci serije letos priznali, da piratstvo v bistvu ni velik problem, saj ustvarja ustrezno navdušenje in zanimanje za serijo, kar se kaže v obliki prihodkov na drugih področjih (več ogledov na televiziji, prodaja spremljevalnega materiala itd.).

Na...

27 komentarjev

DURS vam večine dobičkov od bitcoinov ne bo obdavčil

vir: DURS
DURS - Ko se obrne leto, je običajno čas za različne preglede, med katere sodi tudi davčni. Za dolgo in srečno življenje je treba dati cesarju, kar je cesarjevega, in ker je letošnji hit bitcoin, povejmo, kaj si cesar misli o tem. Dobra novica: špekulacije z bitcoinom niso obdavčene, njegovo rudarjenje pa je.

Dohodki so v Sloveniji načeloma obdavčeni, razen redkih izjem (recimo štipendij, pokojnin, obresti na bančne depozite v EU v višini pod 1000 evrov, dobičkov iz valutnega trgovanja itn.). Kaj pa bitcoin? V Zakonu o dohodnini o bitcoinu ni napisanega nič, a DURS se je zganil in pripravil uradno pojasnilo, kako se njegove določbe smiselno uporabljajo pri obdavčitvi dohodkov, ki izvirajo iz...

176 komentarjev