»

Chanel s spleta ekspresno izbrisal več sto "očitno piratskih domen"

Tale krasotica se prodaja za 2000EUR na kos, če jo seveda sploh uspete dobiti (treba je čakati v vrsti). Bolj ali manj spretne ponaredke je pa se brez večjih težav dobi na ulici ali spletu za par stotakov. Kupci vedo, da ni original, in prav to hočejo kupiti.

vir: Slashdot
Slashdot - Modna hiša Chanel je spretno izkoristila ponujene pravne bližnjice in od sodnika v Nevadi izposlovala izbris več sto spletnih trgovin s ponarejenimi modnimi izdelki iz interneta (glej spodaj). To vključuje zaseg domene, izbris iz vseh spletnih iskalnikov in po novem tudi socialnih omrežij. Ko bodo vsi prejemniki odredbe opravili svoje, povezav (!) do spornih strani več ne bo mogoče najti ne na Googlu, ne Bingu, ne Yahooju, Facebooku, Twitterju ali Google+ in to za vse uporabnike, ne le ameriške. Nekoliko težav si obetajo le s tujimi registrarji za domene tipa poshmoda.ws (ex West Samoa, zdaj WebSite).

Izbris je ukazan brez rednega civilnega postopka, se...

23 komentarjev

Galaxy Tab 10.1 se vrača na prodajne police v Avstraliji

Computerworld - Zgleda, da bo Samsung lahko še to leto prodal kakega Galaxy Taba 10.1 v Avstraliji: zvezno prizivno sodišče je napreč odpravilo oktobra izdano začasno prepoved prodaje kot nesmiselno in strankama sporočilo, naj svoj patentni spor uredita kar na glavni obravnavi prihodnje leto.

Odprava začasne odredbe je ključna za Samsung, ki si obupno želi ujeti zadnji vlak božično-novoletne prodajne mrzlice, oktobra pa je to leto že izgledalo izgubljeno, saj je poltretji mesec normalno premalo za pripravo obrambe v tako velikem sporu. Apple jim seveda ni ostal nič dolžan in je sodišče zaprosil "za odložitev odprave začasne odredbe" do začetka prihodnjega tedna, da lahko dobijo navodila iz ameriške centrale in tako preprečijo "nepopravljivo...

13 komentarjev

Pametni tiskalniki iz Hewlett-Packarda ranljivi

Ars Technica - Raziskovalci z Univerze Columbia so odkrili, da so pametni Hewlett-Packardovi tiskalniki ranljivi, saj lahko napadalci nanje naložijo škodljivo strojno programsko opremo (malicious firmware). Gre za tiskalnike, ki so priključeni na omrežja v podjetjih in omogočajo samodejno nadgrajevanje svoje strojne programske opreme. Hewlett-Packard je napako priznal, a zatrjuje, da so navedbe raziskovalcev pretirane.

Salvatore Stolfo in Ang Cui s Columbie trdita, da je težava v funkciji samodejnega posodabljanja programske opreme za tiskalnike družine HP LaserJet. Ti ob vsakokratnem tiskanju preverijo, ali obstoji novejša programska oprema in če jo najdejo, jo tudi namestijo. Stolfo in Cui sta tiskalniku poslala kompromitiran tiskalniški...

1 komentar