»

GTA IV z 32 igralci naenkrat

bit-tech.net - Seveda to ne bo mogoče na enem računalniku, temveč v večigralskem načinu prek interneta, žal pa ne v vseh načinih medmrežnega igranja. Poleg tega pa bo PC verzija imela še nekaj izboljšav v primerjavi z obema verzijama za konzoli, saj bo mogoče nastavljati gostoto prometa, daljša bo vidljivost, posnetke bo mogoče naložiti na Rockstar Social Club, uživati pa bo mogoče tudi v lepši grafiki, ki bo posledica dodatnih nastavitev.

Z enaintridesetimi soigralci bo sicer mogoče igrati le v treh načinih - deathmatch, GTA race in v prostem načinu, medtem ko bodo drugi omejeni na 16 igralcev, kolikor jih podpirata tudi obe konzoli. Velja omeniti še, da bo PC verzija izdana pod Games for Windows znamko, z čimer bo večigralski način povezan s PC verzijo Xbox Live-a. Še vedno pa se izid pričakuje 3. decembra, kar je že čez 3 dni! Klik!

25 komentarjev

V Kiberpipi od 1. do 5.12.

Fotografija z brošure SICAD, ISKRADATA

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Veseli december prihaja in temu primerno pester program bo tudi v Kiberpipi. Kiberpipin računalniški muzej med 1.12.2008 in 23.1.2009 predstavlja razstavo na temo grafična računalniška oprema v 80-ih ter 70-ih letih pri nas, kjer bo predstavljenih nekaj izmed grafičnih terminalov ter računalnikov, ki so postavili temelje današnjemu pojmovanju CAD (Computer-aided design) programske opreme. Del razstave, v veliki meri v obliki slikovnega gradiva, bo...

2 komentarja

Amazon nedostopen na črni petek

Neowin - Črni petek je ameriški ekvivalent začetka slovenskih razprodaj na kvadratno potenco. Vsak četrti petek v novembru, dan za zahvalnim dnevom, se navsezgodaj, običajno ob petih zjutraj, odprejo trgovine in ponujajo izdelke z ogromnimi popusti, z čimer otvorijo božično nakupovalno sezono, ki potem traja do konca leta. Praksa se je že zdavnaj preselila tudi na splet.

Žrtve lastnega intenzivnega oglaševanja so postale mnoge spletne strani trgovcev, ki so bile v petek nedosegljive. Dostop je bil moten do praktično vseh večjih spletnih trgovcev, med njimi sears.com, saksfifthavenue.com, lowes.com, victoriassecret.com in amazon.com. Najbolj je bil na udaru prav slednji, ki je ponujal zabavno elektroniko, video igre in podobne izdelke 10 do 70 odstotkov ceneje. Podobno se je zgodilo že lani, ko so poskušali razgrabiti Xbox 360, česar Amazonovi strežniki niso prenesli.

4 komentarji

Google se širi v vse smeri

Ekipa G

vir: The New York Times
Google - Googlov lastni brskalnik Chrome, ki je pred tremi meseci šele izšel, pridobiva nove uporabnike s svetlobno hitrostjo. Statistika obiskovalcev spletne strani CNet kaže, da se je njihove število z enega odstotka v septembru v novembru potrojilo. S tremi odstotki se uvršča na dobro četrto mesto, za IE-jem (40,7), Firefoxom (37,4), Safarijem (18,2) in pred Opero (1,2 odstotka). Verjeti seveda gre, da so obiskovalci spletne strani z računalniškimi novicami nekoliko bolje tehnično podkovani, zato so globalni rezultati malce drugačni. Net Applications, ki zasleduje 160 milijonov uporabnikov in 40.000 strani, ocenjuje tržni delež Chroma na 0,74 odstotka, kar je točno toliko kot Opera. Še vedno prepričljivo...

34 komentarjev

Pomnilnik v Windows: 1. del

TechNet - O pravšnji količini pomnilnika in najboljši nastavitvi ostranjevalne datoteke na Windows 2000/XP/Vista je bilo prelitega že toliko črnila, da bi pričakovali, da je ta tema javno razdelana in poljudno jasna vsakomur. V resnici je situacija daleč od tega, zato se je znani računalniški guru Mark Russinovich na svojem blogu odločil narediti zmedi konec in reči bobu bob in popu pop. Poglejmo, kako Windows obravnava pomnilnik.

V prvem prispevku, ki sicer datira v julij, so opisane omejitve za fizični pomnilnik. 32-bitna različina Windows Server 2008 Standard podpira 4 GB, Datacenter pa 64 GB, medtem ko 64-bitni verziji prepoznata do 32 GB oz. 2 TB. Razlog za omejitev v...

50 komentarjev