»

Red Alert 3 je tu!

več strani - Leta 1996 je Westwood Studios izdal predzgodbo za serijo Command & Conquer, ki jo je poimenoval Red Alert. Z za tisti čas naprednim uporabniškim vmesnikom, uravnoteženostjo enot (npr. zavezniki so imeli boljšo mornarico, Sovjeti pa artilerijo) so uspeli sestaviti igro, ki so jo kritiki in igralci dobro sprejeli ter si je sčasoma utrla pot v železni repertoar strategij. Leta 2000 je sledil Red Alert 2, potem pa do danes nič. (Mimogrede, Red Alert 1 je od letošnjega poletja brezplačen.)

Včeraj je Electronic Arts, prevzemnik in naslednik Westwood Studios, v Severni Ameriki izdal tretjo inkarnacijo Red Alerta. V Evropi izid pričakujemo jutri za platformo Windows in štirinajst dni pozneje za Xbox. In kaj je novega?

Poleg starih znancev...

57 komentarjev

Kako izgleda internet na Kitajskem

Slashdot - O svobodi na Kitajskem pri brskanju po internetu je bilo prelitega že mnogo črnila, skupni imenovalec pa ostaja kitajski požarni zid, ki skrbi, da Kitajci ne stikajo po straneh, ki oblastem niso povšeči. Če vas zanima, kaj in kako točno vidijo Kitajci, si lahko prenesete vtičnik za Firefox, ki vam omogoča to doživeti. Počasno nalaganje strani, čakanje v nedogled, nepojasnjena nedosegljivost določenih strani so sintagme, s katerimi najverneje opišemo tako izkušnjo, poroča Slashdot. Ker vtičnik preusmerja promet na kitajski proxy, ni nujno, da bo deloval dolgo.

13 komentarjev

Prenosniki prehiteli namiznike

X-Bit Labs - Prvič v zgodovini se je zgodilo, da so v ZDA prodali več prenosnih računalnikov kot njihovih namiznih bratrancev. IDC je objavil, da je v tretjem četrtletju prodaja prenosnikov zavzela 55,2 % delež, kar znaša več kot 9,5 milijona kosov in je za osemnajst odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Praktično vsi vodilni proizvajalci so se držali trenda in prodali več prenosnikov; Toshiba denimo prodaja izključno le-te, Sony, Acer in Lenovo pa so z njimi presegli dvotretjinski delež svoje prodaje. Več o tem.

56 komentarjev