»

Komunikacija s še nerojenimi otroki

Gizmodo - Korejci so si izmislili še eno novost (norost?), s katero se lahko približate otroku, še preden se rodi; izum so poimenovali Daeyang’s new Baby IQ. Zadeva omogoča poslušanje in snemanje zvokov, ki jih otrok oddaja (srčni utrip, brce ...), lahko pa posnamete tudi sami sebe med govorjenjem ali petjem in potem posnetke predvajate še nerojenemu otroku. Podatki o ceni in možnostih nakupa izdelka še niso na voljo.Bodoče mamice in njihovi partnerji bodo izdelka gotovo veseli.

48 komentarjev

HDTV se širi po Evropi

Slo-Tech - Medtem ko v ZDA ponudba in povpraševanje po visokoločljivostni televiziji s prostorskim zvokom (HDTV) nezadržno rasteta, smo v Evropi na tem področju stopicljali za Američani. Očitno se stvari dobro leto po uvedbi prvih evropskih kanalov HDTV spreminjajo na bolje. Tako je nemški ProSiebenSat.1 v sredo začel oddajati svoje programe v formatu HDTV. Za zdaj bomo lahko v visoki kakovosti spremljali Pro Sieben in Sat 1, ostali večji distributerji slike v Evropi, kot so britanski BSkyB, francoski CanalSat in Sky Italia, pa obljubljajo nov format slike do prihajajočega svetovnega prvenstva v nogometu junija 2006.

Guillaume de Posch, ProSiebenSat.1, je dejal, da bodo v novo tehnologijo vložili približno tri milijone evrov vsako leto, naložba pa naj bi začela prinašati dobiček po treh letih. V Združenih državah so HDTV premierno predstavili daljnega leta 1998, v zadnjem letu pa je obsegal petino ameriškega trga. Več na X-Bit labs.

56 komentarjev