»

Tudi Kitajska nad Google zaradi kršenja konkurence?

vir: Pixabay

Reuters - Kitajska se pripravlja, da bi že oktobra sprožila preiskavo o tem ali Google res ovira konkurenco s svojo dominacijo na področju mobilnih operacijskih sistemov. To sta Reutersu potrdila dva anonimna vira, dobro seznanjena z dogajanjem. Predlog za preiskavo je že lani podala družba Huawei, odločitev o njenem začetku pa naj bi bila povezana tudi s trenutnim stanjem ameriško-kitajskih odnosov.

Preiskava naj bi se osredotočila na to ali lahko Googlov tržni položaj zares povzroči veliko gmotno škodo in izgubo zaupanja uporabnikov kitajskim podjetjem kot je Huawei. Konkretno Huawei je lani višino napovedanih prihodkov zgrešil za dobrih deset milijard evrov, kar v družbi pripisujejo prav ameriškim sankcijam.

Google je sicer preteklega avgusta zaradi ukrepov ameriške vlade moral dokončno prenehati ponujati podporo novim modelom Huaweijevih naprav, te prav tako ne smejo uporabljati Googlovih storitev. Po drugi strani pa so nekatere Googlove storitve, kot sta denimo iskalnik in Gmail, na...

8 komentarjev

Twitter začasno ukinil račun madžarske vlade

Slo-Tech - Brez predhodnega obvestila je Twitter začasno onemogočil uradni račun madžarske vlade, so sporočili iz Budimpešte. Račun, ki je sedaj spet dostopen, je bil nedosegljiv nekaj ur. Namesto vsebine je bilo zapisano sporočilo, da Twitter ukine račune, ki kršijo pravila uporabe (Twitter suspends accounts which violate the Twitter rules). Istočasno so onemogočili tudi račun Remix News & Views (@RMXnews), ki pripada vladi naklonjeni medijski hiši in ki je še vedno nedostopen. Vladni predstavnik za odnose z javnostjo Zoltan Kovacs je dejal, da je naposled le prispel krasni novi svet, v katerem tehnološki giganti utišajo tiste, ki nimajo enakih mnenj kot zmešani liberalci (loopy liberals). Twitter še ni komentiral dogodka.

Twitter je v preteklosti že deaktiviral na primer Trumpov račun, a je šlo za dejanje posameznika, ki je to storil na lastno pest in je bil zato tudi sankcioniran. Še najbliže odstranjevanju vsebin politikov je bil Twitter, ko je napovedal jasno označevanje neresnic, kar

32 komentarjev