»

NV38 prihaja

X-Bit Labs - Kot pravijo pri X-Bit Labs, se nam obeta izid NV38 v naslednjih desetih dneh, vsaj po zagotovilih nVidiinega CEO-ja. Uradne specifikacije še niso znane, predvideva pa se, da bo čip tekel pri 475 MHz in ne pri 500 MHz, kot so napovedovali sprva. Razlog te odločitve še ni znan. Opozoriti moramo še, da so vsa ta napovedovanja neuradno in da jih gre jemati z določenimi zadržki. Več o tem.

0 komentarjev

V ZDA pripravljajo Criminal Spam Act of 2003

Slo-Tech - Pri FindLaw so pred nekaj dnevi objavili, da ameriški Kongres pripravlja Criminal Spam Act of 2003, ki naj bi ga sprejeli še letos ( Senate Panel Backs Anti-Spam Bill, Includes Jail). Če oz. ko bo sprejet, bo to prvi tovrstni zakon v ZDA, ki bo veljal na zvezni ravni.

Če bo zakon sprejet, bo z denarno in zaporno kaznijo prepovedan vdor v zaščiten računalnik z namenom pošiljanja komercialnih elektronskih sporočil preko ali iz tega računalnika, oziroma pošiljanje teh sporočil preko zaščitenega računalnika z namenom zavesti prejemnike o viru pošiljatelja. Prav tako bo prepovedano ponarejanje glave (header) takega sporočila ter registracija več kot pet elektronskih naslovov oziroma več kot dve domeni z lažnimi podatki ter pošiljanje komercialnih sporočil preko takšnih naslovov oziroma domen.

In kako predlog Criminal Spam Act of 2003 definira komercialno elektronsko sporočilo oziroma spam? Po definiciji iz predloga zakona je to vsako elektronsko sporočilo, katerega glavni namen je...

6 komentarjev

Socket 370 se poslavlja

X-Bit Labs - Intel je danes uradno najavil, da bo prenehal z dobavo Pentiumov III 1,4 GHz s 512 kB L2 distributerjem, ki so tudi zadnji procesorji, ki še uporabljajo Socket 370 podnožje. Tako se po štirih letih uradna podpora ležišču, ki je že davnega leta 1999 nosilo 366 MHz Celerone, izteka. Intel bo naročila za te procesorje sprejemal še do sedmega novembra, zadnjo pošiljko box inačic pa bo Intel odposlal 16. aprila prihodnje leto. Tray verzije procesorjev bodo dobavljive še malce kasneje. Klik!

4 komentarji