»

Samsungovi androidni telefoni bodo dobili zemljevide Nokia HERE

Ars Technica - Ena izmed najuporabnejših aplikacij na pametnih telefonih so zemljevidi v sodelovanju s satelitsko navigacijo. Na Androidnih telefonih je to Google Maps, ki deluje izvrstno, a ni edina. V želji, da bi omejil svojo odvisnost od Googla, je Samsung za svoje pametne telefone in ure licenciral HERE finske Nokie.

Po Microsoftovem nakupu večjega dela Nokie, ki se je ukvarjal z mobilnimi telefoni, so na Finskem ostale storitve in aplikacije. Med njimi ima pomemben delež HERE, ki jo je Nokia leta 2007 dobila z nakupom Navteqa. HERE je v svetu mobilne navigacije pomemben igralec, ki nudi podatke za Yahoo Maps, Bing Maps, Amazon Maps in Garminovo programsko opreme. Sedaj pa bo Samsung dobil kar hišno aplikacijo HERE.

Kdor želi zmanjšati...

32 komentarjev

Tudi Google po poti Amazona s troti

Slo-Tech - Google je predstavil projekt Wing, v okviru katerega razvijajo lahka brezpilotna zračna plovila (trote), s katerimi bo v prihodnosti mogoče dostavljati pakete. Ko je enako namero izrazil in nekaj prototipov lani pokazal Amazon, so bila mnenja deljena. Nekateri so v tem videli prihodnost, drugi zgolj spreten reklamni manever. A Googlova priključitev tekmi je jasen znak, da gre za res.

Google ima na področju samostojnih prevoznih sredstev že obilico izkušenj, saj so do registracije uspeli pripeljati samovozeče avtomobile. Vgrajevanje mehanizma za avtomatično vožnjo v komercialne avtomobila...

35 komentarjev

LG G Watch R: pametna ura najbolj klasičnega videza

Slo-Tech - Naslednji veliki hit postajajo pametne ure, ki bodo zmogle vse, kar zmorejo pametni telefoni, in še več. Njihova glavna pomanjkljivost je majhnost zaslona, tako da je branje smsov na njih bolj zasilna rešitev. Samsung poizkuša s povečanjem zaslona, medtem ko se je LG odločil, da sta pomembnejša eleganca in dizajn. Nova LG G Watch R je pametna ura z najelegantnejšega videza.

LG-jeva ura ni videti kot zapestna verzija pametnega telefona, ampak ima klasičen...

13 komentarjev