»

Domače branje: novinarstvo

Slo-Tech - Mediji in novinarstvo so pogosta tema debat na tehnoloških spletnih forumih. Včasih smo krivi novinarji, ker ne znamo najbolje pokriti tehnoloških zgodb, drugič smo udeleženi le posredno, ker pač pišemo (ali ne pišemo) o novicah, ki razburijo spletne skupnosti. V zadnjem času pa smo se začeli tudi sami pojavljati kot novica – kot tema razprav o prihodnosti medijev, krizi medijskih poslovnih modelov, domnevnem izginjanju občinstev in novih velikih obljub, ki...

26 komentarjev

Nadaljnje preiskave prostorov domnevnih članov LulzSeca

ComputerWorld - Čeprav je hekerska skupina LulzSec za vikend objavila, da se bodo razpustili in prenehali delovati, organi pregona po celem svetu še vedno intenzivno raziskujejo identitete šestih kolovodij skupine. Prve sadove naj bi bila obrodila že tudi aretacija Ryan Clearyja iz Velike Britanije, ki sicer ni med vodilnimi člani skupine, a je policiji posredoval nekatere pomembne informacije.

Na podlagi teh informacij je ta ponedeljek ameriški FBI v kraju...

6 komentarjev

Samsung terja prepoved uvoza Applovih izdelkov

Bloomberg - Samsung je vrnil udarec Applu v patentnem sporu, ki se je začel letos aprila in razplamtel v tem mesecu. Pretekli teden je Apple vložil tožbe zoper Samsung v Južni Koreji zaradi domnevnih kršitev Applovih patentov v Samsungovih telefonih. To je bilo sicer le nadaljevanje aprilske uverture, ki jo je s prvo tožbo zoper Samsung začel Apple in seveda nadaljeval Samsung s protitožbo. Sedaj je bil na potezi Samsung.

Po poročanju Bloomberga so pri Ameriški komisiji za mednarodno trgovino (US ITC) vložili zahtevo, da se Applu prepovesta uvoz in prodaja iphonov, ipadov in ipodov zaradi kršitev petih patentov. Gre za patente, ki pokrivajo prenos več storitev prek brezžičnih omrežij, format podatkovnih...

2 komentarja

Foursquare pomotoma sesul bazo z badgi

Redni uporabniki so ponovno prejeli 'newbie' badge, ki ga dobi vsak začetnik po nekaj check-inih.

vir: ReadWriteWeb
ReadWriteWeb - Včeraj dopoldne (oz. v torek pozno ponoči po ameriškem času) so pri spletni storitvi Foursquare izvajali vzdrževanje na podatkovnih strežnikih. Storitev se je po dobrih 20 minutah nedosegljivosti vrnila, vendar zgleda ni šlo vse v redu. Znaten delež uporabnikov, sodeč po izpovedih na twitterju predvsem Američanov, je ostal brez svojih "težko prisluženih" značk (badges). Foursquare je napako priznal in začel značke uporabnikom vračati, pri čemer so nenamenoma sprožili val twittov za vsako "novo prejeto" značko.
Foursquare je lokacijska storitev za mobilne telefone, ki uporabnikom omogoča "prijavo" (check-in) v njihove priljubljene lokale, restavracije, koncerte lokacije in druge družabne kraje. Obvestilo o check-inu takoj leti na twitter oz. facebook ter...

11 komentarjev

HP TouchPad jutri naprodaj, recenzije so že tu

ZDNet - Uradna prodaja Hewlett-Packardovega tabličnega računalnika TouchPad se prične danes ob polnoči. Prvi ga bodo lahko za 500 dolarjev kupili Američani, medtem ko bo prodaja v Evropi stekla prihodnji teden. Hkrati pa se je že dan prej iztekel rok, do katerega HP ni dovolil objavljati pregledov in recenzij novega računalnika. Danes je tako znano (skoraj) vse o prihajajočem TouchPadu.

Strojne karakteristike so znane. Najprej zagledamo 9,7-palčni na dotik občutljivi zaslon z ločljivostjo 1024 x 768 in 18-bitnimi barvami. V notranjosti naprave tiktaka procesor QUALCOMM Snapdragon APQ8060 z 1,2 GHz, povezljivost pa je urejena prek Wi-Fi in BlueTootha. Od večpredstavnostne opreme najdemo kamero, mikrofon in...

11 komentarjev

MySpace prodan za 16-krat manj kakor leta 2005

Število obiskovalcev MySpacea vztrjano pada.

CNet - News Corp je končno uspel prodati socialno spletno stran MySpace, ki je svoj čas predstavljala prvo in najpomembnejšo socialno storitev na internetu, kasneje pa jo je konkurenca povsem povozila. O težavah z izgubo (tako finančno kot tudi števila uporabnikov) in prisilnih odpuščanjih smo večkrat poročali, nazadnje predvčerajšnjim. Novi lastnik MySpacea je postal Specific Media, News Corp pa bo obdržal med 5- in 10-odstotni delež.

Uradno se o vsoti ne govori, viri blizu podjetij pa omenjajo številko 35 milijonov dolarjev. Leta 2005 je News Corp kupila MySpace za vrtoglavih 580 milijonov dolarjev, a iz njega ni uspela iztržiti pozitivnega rezultata. Videli bomo, kako bo 16-krat nižjo nakupno ceno upravičil Specific Media in kakšne načrte imajo s stranjo.

Izvršni direktor Tim Vanderhook je povedal, da bodo odpustili še polovico od preostalih 400...

8 komentarjev