»

Microsoft Surface

Powerlabs - Microsoft je včeraj predstavil svoj (dosedaj tajni) projekt Surface. Gre za popolnoma nov uporabniški vmesnik, ki bi naj po besedah odgovornih iz Redmonda povzročil revolucijo na tem področju. Osnova cele zadeve je velik, na dotik občutljiv zaslon, ki ima možnost zaznavanja na več različnih mestih (multitouch). Vgrajen naj bi bil v različne delovne površine (predvsem mize vseh vrst), omogoča pa zelo intuitivno dvoročno manipuliranje z datotekami.

Kot primer so Microsoftovci pokazali delo s fotografijami, ki jih je mogoče premetavati, obračati, povečevati in pomanjševati, zelo zanimiva je tudi povezava s prenosnimi napravami. Le-te je namreč mogoče enostavno odložiti na Površino ter s starim znancem povleci-in-spusti nanje in z njih prenašati datoteke.

Podobne koncepte smo v preteklosti sicer že videli, recimo iz podjetja PerceptivePixel, ki trenutno že trži svoje izdelke, a se Microsoftov bistveno razlikuje v tem, da ga nameravajo pripeljati v domove povprečnih uporabnikov. Sprva...

82 komentarjev

Asus OCgear

Asus OCgear

Tweak Town - Asus naj bi na prihajajočem Computexu predstavil zanimivo rešitev za vse navijalce grafičnih kartic, saj bo mogoče njihovo najnovejšo grafikuljo s čipom GeForce 8600 navijati kar preko enostavnega pripomočka, imenovanega OCgear, ki se vgradi v prosto 5,25-palčno režo.Zaenkrat ni podatkov o tem, kako bo omenjena naprava povezana s samo grafično kartico, znano pa je, da bo z njeno pomočjo mogoče upravljati s frekvenco grafičnega jedra in hitrostjo ventilatorja na hladilniku kartice. Poleg tega bo prikazovala temperaturo GPU-ja ter trenutno število prikazanih sličic na sekundo.

Izvorna novica.

8 komentarjev