»

Z Nvidio bodo lahko vse igre 3D

V podjetju obljubljajo, da bo končni izdelek bolj privlačen, kot prototip očal na sliki

vir: CNet
CNet - Od letošnjega poletja dalje naj bi bili vsi Nvidiini grafični procesorji sposobni poganjati računalniške igre poleg običajnega tudi na poseben 3D način, ki ga bodo omogočala očala s 3D lečami.

Programska oprema bo razdelila grafiko na zaslonu na levo in desno oko, kar bomo s prostim očesom sicer videli kot nedoločen zmazek na zaslonu - s 3D lečami pa naj bi se igra spremenila v pravo tridimenzionalno doživetje. Pri Nvidii poudarjajo, da razvijalcem iger ne bo potrebno spremeniti ničesar, saj bodo pretvarjanje zagotovili z lastno programsko opremo, uporabniki pa se bodo lahko sami odločili, katero igrico bi radi igrali na tak način.

35 komentarjev

SonyEricsson bo združil Flash in Javo za mobilne telefone

CNet - Naslednji teden naj bi SonyEricsson na konferenci JavaOne predstavil projekt Capuchin, s katerim bodo razvijalcem omogočili izdelovanje aplikacij za mobilne telefone, ki bodo hkrati uporabljale dele Jave ME in Flasha Lite. Tehnologijo bodo uporabljali v aparatih, ki so namenjeni množičnemu trgu, saj ne pride v poštev za tako imenovanie pametne telefone z zahtevnimi operacijski sistemi.
Nadejajo se, da se bodo denimo razvijalci, ki sicer uporabljajo Javo, odločili za razkošnejši uporabniški vmesnik v Flash Lite - razvijalci v Flashu pa bodo morda pri ustvarjanju mobilnih igric uporabili Java 3D grafiko in hkrati obdržali Flash za menije. SonyEricsson namerava izdati zbirko programerskih vmesnikov (API) in razvijalski paket (software developement kit) v drugi polovici leta.

8 komentarjev

Spletni kriminalci niso le nedolžni najstniki

Gizmodo - V primeru, da imate o spletnih nepridipravih romantično predstavo kot o najstnikih, ki zgolj za zabavo ljudem povzročajo hude težave, se motite. Kriminal na spletu je očitno izjemno dobičkonosna dejavnost, o čemer pričajo tudi videoposnetki in fotografije, ki so jih posneli na zabavi, kjer so težki kalibri spletnih prevar proslavljali uspešno poslovno leto.

KLIK Team je skupina spletnih kriminalcev iz Rusije, ki piše programe za "zaščito pred vohunskim programjem" in je z zlonamerno programsko kodo okužila številne računalnike po svetu. Omenjene programe izdelujejo za "stranke", s katerimi imajo seveda svoje načrte. Denar kradejo tudi z lažnimi spletnimi trgovinami, prek katerih prejemajo nakazila - kupcem pa (jasno) ne pošljejo ničesar.Gizmodo poroča, da so februarja v "podjetju" odpeljali 95 zaposlenih (!) v mondeno smučarsko letovišče v Črni gori (oktobra 2006 so se zabavali v Pragi), kjer so se razuzdano zabavali in priredili zabavo, na kateri so sodelujoči, poleg ostalih...

14 komentarjev