»

Foxconn vendarle kupil Sharp

Terry Gou, direktor Foxconna

Slo-Tech - Po nepričakovanem zastoju v pogajanjih se je Foxconn naposled vendarle odločil, da prevzame Sharp. Za večinski delež v podjetju bodo odšteli 3,5 milijarde dolarjev, kar je za približno milijardo dolarjev manj, kot so ponujali februarja. Razlog je isti, kot je tudi povzročil skorajšnji odstop do pogajanj - Sharp je v slabši kondiciji, kot je kazalo na prvi, grozi pa mu 3,1 milijarde dolarjev dodatnih obveznosti, za katere pred tem niso imeli oblikovanih ustreznih rezervacij. Foxconn je zato konec februarja sporočil, da bodo podjetje še enkrat natančno pregledali (due diligence) in se nato odločili, ali bodo nadaljevali.

Foxconn bo dobil 66-odstotni delež Sharpa, so se dogovorili v končni verziji sporazuma. Poleg tega bo...

2 komentarja

CNBC postavil orodje za preverjanje moči gesel, izvedba katastrofalna

Slo-Tech - CNBC se je na lastni koži naučil, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni, uporabniki pa, da so za svoja gesla odgovorni predvsem sami. V torek so namreč na CNBC objavili članek, ki je spodbujalo uporabo varnih gesel. Eksperiment je šel strahovito narobe.

Dobra gesla so takšna, ki si jih je enostavno zapomniti, težko uganiti, bodisi s surovo silo (torej so dovolj dolga) bodisi s poznavanjem vseh podrobnosti o uporabniki (torej s socialnim inženiringom). CNBC-jem članek se je osredotočal na prvi aspekt in je v ilustracijo uporabnikom omogočal vpis lastnega gesla, algoritem pa je potem izračunal, kako odporno je geslo na napad s surovo silo. Zraven je izrecno pisalo, da CNBC gesel nikjer ne shranjuje. Le kaj bi lahko šlo narobe, če na neko tretjo internetno stran (pa četudi...

15 komentarjev

Yahoo išče snubce

The Wall Street Journal - Yahoo je resno začel iskati kupce za svojo osnovno dejavnost in za naložbe v Aziji (Alibaba in Yahoo Japan), kot so napovedovali že lani. Po poročanju Wall Street Journala so potencialnim prevzemnikom poslali pismo, v katerem jih pozivajo, da do 11. aprila posredujejo pisne ponudbe za prevzem posameznih delov podjetja. Kupijo lahko bodisi osnovno dejavnost bodisi azijski del, lahko pa seveda tudi oboje skupaj.

Od potencialnih prevzemnikov želijo dobiti tudi informacije, koliko bi za posamezen del odšteli in kako bi prevzem financirali ter morebitne dodatne pogoje, ki jih bi postavili. Vse to je pomembno tudi, da Yahoo oceni, kakšne bodo davčne posledice razcepa podjetja (reverse spin-off). Yahoo uradno tega ne...

6 komentarjev